• Sastojci (za 4 osobe):
  • 250 g zamrznutog spanaća
  • so
  • 1 glavica luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika ulja
  • 350 g pavlake
  • 100 ml bujona
  • 200 g gorgonzole
  • 500 g trobojne testenine (pene)
  • biber
  • naribani muskatni oraščić

Priprema: Stavite spanać u ceduiljku i ostavite da se odmrzava oko 2 sata. U međuvremenu zakuvajte u velikom loncu 4-5 litara vode i 5 kašičica soli. Oljuštite crni i beli luk i sitno ih iseckajte. Ugrejte ulje u šerpi. Prodinstajte crni i beli luk uz stalno mešanje. Ulijte pavlaku i bujon pa kuvajte 5 minuta. Razmrvite gorgonzolu, stavite u sos pa na slaboj vatri kuvajte oko 5 minuta uz povremeno miješanje.

Skuvajte testeninu u vrijućoj slanoj vodi. Ocedite spanać, grubo usitnite pa ugrejte u umaku 2-3 minute. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Ocedite testeninu pa poslužite sa sosom od spanaća. Po želji ukrasite listićima bosiljka. 

Vreme pripreme: 40 minuta + 2 sata za odmrzavanje

Recepte piše: Marija Jakob