Svakome se desilo da bar jednom uzdahne pri pogledu na sve te savršene žene po Instagramu i njihovu besprekornu kožu lica. Mnoge devojke mogu i narušiti svoje samopuzdanje u pokušajima da dostignu nepostojeće ideale lepote - jer tako nešto ne postoji.

Glamurozna kosa, ispoliran osmeh i ten bez bez greške, kakve viđamo na društvenim mrežama, uglavnom su rezultat dobre manipulacije filterima. Neretko za cilj imaju i promociju proizvoda koji obećava zapanjujuće rezultate. Rezultat svega je nedostižna slika lepote koje devojke i žene čini nesigurnim.

Kako bi donekle smanjila uticaj retuširanih fotografija, šminkerka Saša Luiz Palari pokrenula je kampanju #FilterDrop u kojoj ohrabruje devojke i žene da objavljuju fotografije svog prirodnog izgleda.

Kampanja je pokrenuta prošle godine i zabeležila je veliki odaziv. Mnoge dame su odlučile da pokažu svoje pravo lice i nesavršenu kožu, ističući da je prava žena - realna žena sa svim svojim ožiljcima, bubujicama, borama, porama i ostalim malim nesavršenstvima.

U ovu kampanju se uključila i britanska Agencija za standard oglašavanja (ASA) koja je oštro osudila aktivnosti oglašavanja koji zavaravaju i preuveličavaju učinak svojih proizvoda.

 Izvor: Lepa&Srećna / Žena