Kejli Prouz, dvadesetpetogodišnja devojka iz Devona, ima poremećaj kompulzivnog čupkanja kose, koji joj stvara osećaj zadovoljstva i utehe dok to radi sebi. Njen problem nastao je sa traumama koje je doživela kao devojčica.

Naime, Kejli je kao devojčica pretrpela psihičko zlostavljanje, a sa 15 godina počela je da primećuje kako joj kosa opada u pramenovima i da se pojavljuju "pečati" po glavi. Lekar, koji je znao za njenu traumu, postavio joj je dijagnozu alopecije i prepisao antidepresive kako bi, pre svega, sredila svoje mentalno stanje.

Izgubila je skoro 50 odsto kose što je nateralo da nosi perike. Kako joj finansijska mogućnost nije dozvoljavala da nabavi one sa prirodnim vlasima, nosila je sintetičke i nadala se da će  kosa uskoro porasti.

Ipak u društvu nije naišla na razumevanje, već na nov vid maltretiranja. Druge devojčice su joj se podsmevale i skidale periku sa glave.

Sa 17 godina prebrodila je alopeciju, a onda se 2015. godine pojavio nov problem - poremećaj kompulzivnog čupkanja kose. „To čupkanje kose mi je davalo osećaj utehe, kao da mi je rastao nivo hormona sreće u tim trenucima“, izjavila je Kejli.

U potrazi za rešenjem svoje opsesije, na Internetu je naišla na ljude sa istim problemima. Tada je odlučila da sa svima podeli svoje putovanje spasa od ove bolesti i pokuša da pomogne i drugima, pokazujući im da nisu sami u ovom problemu. Na Instagram profilu deli slike svoje kose i delova glave gde vlasi nedostaju.

Izvor: Lepa&Srećna