Dobar izbor poklona obraduje i onog ko ga prima, ali i onog ko ga daje - svi budu zadovoljni kad se pokaže da je u darivanje uloženo dovoljno vremena i ljubavi.

Da bi se do toga došlo, često je potrebno da se razmisli šta će nekog najviše obradovati. Naročito je to važno kad spremate poklon za voljenu osobu - u jednoj anketi je čak 20 odsto učesnika izjavilo kako su se "odljubili" zbog totalno pogrešnog izbora partnera.

Više od polovine njih je odgovorilo kako ne voli da im drugi kupuju odeću, a trećina je kazala kako se "uvek ponaša kao da se raduje, čak i kad im se poklon ne sviđa".

poklon 3.jpg
Shutterstock  

Ukusi su različiti, kaže omiljena poslovica, pa ipak su se u anketi o "najgorim poklonima svih vremena", izdvojili neki koje često i sami stavimo na spisak potencijalnih poklona.

Na prvom mestu je knjiga, ali ne bilo koja - na najgori prijem nailazi "loša ljubavna priča". Zato, ako niste sigurni kakvog je kvaliteta štivo između atraktivnih korica, ne posežite za literaturom, jer se može desiti da napravite tešku grešku. 

Među prvih deset "najgorih poklona" našla se i kravata, nekad omiljeni poklon za muškarce. Da li zato što je pripadnici "jačeg pola" sve ređe nose ili je u pitanju neki drugi razlog, tek danas je ovo potpuno nepoželjan dar. 

muskarac poklon za zenu-min.jpg
Shutterstock  

Kozmetika, generalno, ne prolazi loše, ali jedan tip se ipak našao na spisku loših poklona - antiejdžing linije. Obično su ovi proizvodi među skupljima, pa će se možda mnogi rado odlučiti da ga pazare misleći da time iskazuju posebnu pažnju. Ipak, dame izgleda više vole da ovakve kreme i serume biraju same, pa ipak pronađite neko drugo rešenje.

Jedan detalj se pokazao kao pun pogodak u ovoj anketi - svi vole da dobiju personalizovan poklon. Zato se potrudite da se bar negde nađe ime ili nadimak drage osobe - to će sigurno izmamiti osmeh na lice svakome ko takav dar primi.

BONUS VIDEO:

Učiteljica otkrila koji poklon želi od dece TikTok/moms

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.