Najbolji pokloni stižu iz srca, a ne iz radnje, kaže jedna poslovica, koja nas podseća da je suština darivanja u vremenu i emocijama koje uložimo u naš dar.

Kad biramo poklone za slavu, najčešće se poklanjaju cveće, vino, kafa i neki lepi slatkiši. U stara vremena se pokloni nisu uopšte nosili, ali danas je običaj da se u goste ne ide praznih ruku.

Nije neophodno da potrošite veliku sumu novca, jer se i jednostavni proizvodi mogu upakovati tako da izgledaju veoma lepo. Samo jedna boca vina izgledaće mnogo luksuznije ako je stavite u činiju ili korpu napunjenu voćem ili, na primer, slanim i slatkim grickalicama. Namirnice će se popiti i pojesti, a lepa posuda će ostati kao uspomena na zajednički provedeno vreme na slavi.

poklon korpa.jpg
Shutterstock  

Veoma maštovit poklon napravićete i ako imate nešto od svojih proizvoda, na primer, rakiju, slatko, džem ili ajvar, pa ih spakujete u šarenu etno torbu.

Odlični detalji mogu da budu i vezene krpe za slavski kolač, starinski čokanji ili nešto slično od tradicionalnog posuđa, kao i svećnjaci ili manje ikone. Dodajte ih uz bocu vina i vašim domaćinima će uvek ostati uspomena za sećanje. Pogledajte i lepe čestitke za slavu u galeriji slika i pročitajte šta se ne valja poklanjati.

LepaiSrecna ČESTITKE ZA SLAVU: nove slike i poruke kojima se čestita slava od srca (FOTO)

BONUS VIDEO:

SREĆNA SLAVA DOMAĆINI! U NIŠU VESELO, UZ KOLAČ I VINO, RAJKOVIĆI UGOSTILI KURIR: Nema virusa ni pandemija, SLAVA SE UVEK SLAVI! Kurir TV

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.