Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO HODATE? POLOŽAJ TELA MOŽE DA OTKRIJE KAKVA STE OSOBA: 1 stvar morate hitno da promenite

Proverite - koji ste vi tip?

  Izvor: Instagram / novikova_yuna

Nekad nam se čini da nad stvarima kao što su položaj tela, način govora ili brzina hoda nemamo kontrolu, ali psiholozi tvrde da se mnogo toga može promeniti.

Način na koji hodamo, kako pokrećemo ruke i u kom nam je položaju glava mogu da budu posledica neke zdravstvene okolnosti. Na primer, dužina koraka može da se promeni ako osoba ima tegobe sa kolenima ili kukovima.

Možda će vas zanimati

Međutim, neki urođeni elementi temperamenta ili psihološke karakteristike takođe mogu da se prepoznaju kad vidimo kako neko hoda. Njih pogotovo može da uoči dobro izvežbano oko.

Brzi hod, glava napred

Ako koračate hitro, s gornjim delom tela nagnutim blago napred, verovatno ste vrlo direktni i spremni da prevaziđete sve prepreke. Lako nalazite rešenja, ide vam od ruke multitasking i ne mogu da vas zaustave povremene greške i promašaji. Ako se i sa nekim sudarite, dok tako u brzom hodu telefonirate, sigurno nećete ni obratiti pažnju.

Vi ste izuzetno produktivni, ljudi vam se dive ali je moguće i da ste pomalo hladni. Opustite se bar ponekad.

Grudi napred, ramena unazad

I vi hodate veoma brzo, ali imate blago ljuljanje u kukovima, možda čak i poskakivanje u stopalima. Vi ne propuštate da pogledate ljude u prolazu, ali često ste baš vi zvezda koju svi prate.

Vrlo ste harizmatični, možda ste ponekad malo previše upadljivi. Možda nekad možete i druge da pustite da budu zvezda?

Možda će vas zanimati

Uvek ravni, umerenog hoda

Kod vas nema ni napred ni nazad. Vi ste krećete s lakoćom, ali ne prebrzo, uživate da budete u grupi. Pravi ste timski igrač, čak se ponekad suviše povlačite da bi drugi zablistali. Jedino što ne treba nikad da dozvolite to je da vas oni koji hodaju brže ili bezobzirnije pregaze.

Hod na prstima, oči prikovane za pod

Ako hodate polako i vrlo oprezno, kao da se bojite bilo kakvog pogrešnog pokreta, vrlo je moguće da ste prava introvertna ličnost. Povučeni i tihi, očekujete da će drugi znati kako vam je i šta želite. Pribojavate se da ne uđete u nečiji privatni prostor, ne želite da bilo koga uznemirite.

Verovali ili ne, baš takvo vaše držanje može da iznervira čak i vaše najbliže. Nije lako nagađati šta sve vas može da povredi, zato radije recite naglas makar i vi time nekoga u trenutku malo "prignječili". Iznenadićete se koliko će vam život biti lakši.

Možda će vas zanimati

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije