Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZBOG ČEGA SU ŽENAMA NERASPOLOŽENI MUŠKARCI PRIVLAČNIJI OD NASMEJANIH: Ovaj odgovor sigurno niste očekivali

Istraživanje dokazalo zašto žene vole "loše momke ".

  Izvor: Youtube/Printscreen/ Movieclips Trailers


Da li je mit ili istina da žene vole loše momke, pokušali su da dokažu američki psiholozi. U istraživanju je učestvovalo 1000 odraslih osoba, koje su rangirale privlačnost drugih ljudi, na osnovu fotografija na kojima su prikazani muškarci i žene s različitim emotivnim ekspresijama na licu.

Rezultati su pokazali da žene najmanje privlače nasmejani, srećni muškarci, a da više preferiraju one koji izgledaju ponosno i moćno ili neraspoloženo i stidljivo. Suprotno tome, muškarce su više privlačile žene koje su izgledale srećno, a najmanje one koje su izgledale ponosno i gordo. Pa, u čemu je zapravo reč kod ovih izbora?

Možda će vas zanimati

Na privlačnost su uticali evolucija i kulturni aspketi.  Žene privlače muškarci koji pokazuju ponos jer im to sugeriše da se na njih mogu osloniti. A ponos je i u direktnoj vezi sa ekonomskim statusom. Takođe,  to što se muškarac smeje može biti povezano sa nedostatkom dominacije. Nasuprot tome, muškarci nasmejanu ženu doživljavaju kao ranjivu i pokornu. Zanimljivo je da je stidljivost privlačna za oba pola, jer ta emocija izaziva poverenje. 

Psiholozi tvrde da muškarci koji izgledaju usmereni na svoje interese više privlače žene.

Pročitajte i ovo

 Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije