Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POČETAK NASTAVE 1. SEPTEMBRA POD ZNAKOM PITANJA: Polazak u školu zavisiće od jedne stvari

Ministar Ružić govorio je danas o početku školske godine i najavio da će se čekati preporuke Kriznog štaba.

  Izvor: MONDO / Danijela Pašić

Da li će biti mogućnosti da se sledeća školska godina organizuje regularno zavisiće od preporuka Kriznog štaba, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Možda će vas zanimati

Ružić je novinarima, tokom posete dece učesnika sportskog kampa u Beogradu, kazao da je Ministarstvo spremno za sve opcije, ali da je mnogo bolje da se ova školska godina počne na regularan način i tako i završi u junu sledeće godine.

Kao što je poznato, glavnu zabrinutost izaziva novi talas korona virusa, naročito delta soja, kao i teške posledice koje može izazvati.

- Model nastave od 1. septembra će zavisiti od onih koji su i do sada bili referentni u donošenju odluka povodom epidemioloških mera, zdravstveni deo Kriznog štaba će dati preporuku Kriznom štabu nakon čega će Vlada doneti odluku - pojasnio je Ružić.

Nada se, i zbog prosvetnih radnika, ali pre svega zbog dece, zbog procesa sticanja znanja, da će školska godina biti organizovana na regularan način. Međutim, kako kaže, to će zavisiti i od procesa vakcinacije u našoj zemlji.

Možda će vas zanimati

Ističe da su Vlada Srbije, predsednik Republike, svi akteri u lancu omogućili vakcinaciju i obezbedili široku lepezu vakcina, a da mi još uvek nismo došli na zadovoljavajući nivo imunizacije.

- Bez vakcinacije, možda, rizikujemo da i školska godina ne bude na taj način izmenadžerisana i ne počne u skladu sa regularnim pravilima - kazao je Ružić. 

Još jednom je pozvao sve, a naročito predstavnike mlađe populacije od 17 do 35 godina, da se što pre vakcinišu i da na toj način pokažu odgovornost prema mlađima, ali i starijima i onima koji rade u prosvetnom sistemu.

Podsetio je da su svi koji rade u prosvetnom sistemu, pokazali rezistentnost prema korona virusu.

Možda će vas zanimati

Izvor: Tanjug

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije