Britanska filmska zvezda Kira Najtli odlučila je da u filmske ugovore ubaci posebnu odredbu kojom odbija da snima gola i da se pojavljuje u scenama seksa. To se, pre svega, odnosi na filmove koje snimaju muškarci, jer kaže da ne želi da se prikazuje u kadrovima "masnih tela koja dahću".

Njena izjava o tome ima posebnu težinu u vreme kada su žene širom sveta odlučile da progovore o seksualnom uznemiravanju koje trpe.

"Ponekad uvidite da se po scenariju zaista uklapa i neka seksi scena", objašnjava Kira, "ali posle rođenja dva deteta zaista više ne želim da to snimam pod muškim pogledima. Ako bi u pitanju bio film koji režira žena, koji se bavi pitanjima majčinstva i promena kroz koje prolazi žensko telo, onda bih mogla da se pozabavim time. Ali isključivo sa ženom koja bi tako nešto razumela."

U izjavi koju prenose svi svetski mediji, Kira navodi da svi koji planiraju scene seksa mogu slobodno da potraže neku drugu glumicu.

Kira je već poznata po tome što se više puta sukobljavala sa muškim režiserima. Zvezda filmova "Pirati sa Kariba: Tajna škrinje", "Svila" i "Pokajanje" objavila je pre par godina i tekst u kojem kritikuje njihovo ponašanje.

"Oni meni kažu kako je to - biti žena. Te budi prijatna, pruži podršku, budi lepa ali nemoj da budeš previše lepa, budi vitka ali ne previše vitka, seksi ali ne previše seksi, uspešna ali ne previše uspešna... Ali ja neću ni da flertujem ni da im budem mama, te da flertujem te da budem mama, i flert i mama. Neću da flertujem s tobom jer neću seks s tobom, a neću ni da ti budem mama jer ti nisam mama... hoću samo da radim, druže. Je l’ to u redu?"

Izvor: Lepa&Srećna