U filmu o životu legendarnog Tome Zdravkovića zaigrala je i Jovana Joksimović. Iako joj je i u filmu pripala uloga novinarke uzbuđenje zbog novog poslovnog ostvarenja nije izostalo.

Dragan Bjelogrlić stvorio je lik novinarke posebno za nju. Ona je u filmu intervjuisala lik Tome Zdravkovića kog tumači Milan Marić, a Jovana je to ovako videla:

„Meni je Bjela u jednom trenutnu rekao da piše ulogu za mene, jer im u filmu treba novinarka. Pitala sam da li igram neku poznatu, a on je rekao: "Nepoznatu, ali nemoj da brineš." Došla sam na snimanje uzbuđena i srećna. Videla sam odmah da mi je malo teksta. Željko je sve vreme mudro ćutao i bodrio me, a onda sam shvatila da se pojavljujem svega deset sekundi“, izjavila je za Story.

Da gluma ipak nije takojednostavan i lak posao, uverila se i sama novinarka: „Gluma je toliko težak posao... Trebalo je da budem neko ko ja nisam. Ne znam kako se glumci posle snimanja vraćaju sebi.“

Milan Marić, kom je pripala glavna uloga u ovom filmu takođe je bio ushićen zbog saradnje sa Jovanom: „Bio sam i ja uzbuđen što snimam scene s Jovanom. Kad sam došao na snimanje, hteo sam da s njom odradim probu. Kažu mi: "Jovana uči tekst ceo dan." Postavila mi je nekoliko pitanja u filmu. Nije njena uloga tako mala uloga, ali dobro - rekao je glumac za "Kurir“.

Izvor: Lepa&Srećna