Poros je malo ostrvo u Saronskom zalivu, u blizini ostrva Egina i Agistri, u Grčkoj. S obzirom na to da je blizu Atine, ovo je omiljeno mesto gde sami Grci rado pobegnu iz prestonice makar na jedan vikend tokom leta.

Živahni gradić Poros može da se pohvali i lepim plažama, a upravo tamo se uputila i naša Suzana Mančić. Evo šta je čeka na putovanju.Jedna od najlepših plaža je Ljubavni zaliv (Love Bay), udaljen od grada Porosa svega četiri kilometra. Mala je, pa valja poraniti da se odabere lepo mesto u hladu borova.

ostrvo poros plaza ljubavni zaliv-min.jpg
Shutterstock  

Severozapadno od grada je plaža Aškeli, duga i najbolje uređena plaža koja nudi ležaljke, suncobrane i osveženje za šankom.

ostrvo poros plaza askali-min.jpg
Shutterstock  

Ne propustite da pogledate i plaže Megalo Neorio, Mikro Neorio i Monastiri, a tu su i mala "Ruska plaža", Kanali, Panagica, Vaionija i Kalavrija. Takođe, svi koji su posetili Poros savetuju da obavezno obiđete manastir, kao i da se uputite na neku od tura za obilazak Saronskog zaliva.

ostrvo poros plaza-min.jpg
Shutterstock  

Do Porosa se stiže trajektom iz Atine (iz luke Pirej), a često ga posete i sa obližnjih ostrva Hidra, Speces i Egina. Do njega se može doći i automobilom sa Peloponeza.

Pišite nam, da li ste posetili ostrvo Poros? Kakvi su vaši utisci?

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO: 

GRČKA I BEZBEDNOST KUPALIŠTA Kurir tvž