Poznata srpska glumica Gizela Vuković živela je kao zvezda, a umrla u nemaštini, kao beskućnica, sa bolesnom ćerkom i unukom obolelim od teškog oblika autizma.

Gizela Vuković, priznata srpska glumica i bivša supruga pevača Zvonka Bogdana, umrla je 2015. u mračnoj sobi samačkog hotela u kojem je provela poslednjih 13 godina života.

Dobitnica „Zlatne arene” u Puli bila je zvezda jugoslovenske kinematografije, a onda joj je sreća okrenula leđa. Zbog finansijskih problema, kredita koji nije mogla da otplaćuje i propalog poslovanja ćerke, našla se na ivici egzistencije, zbog čega je njen dom postao hotelska soba koju je imala novca da plati samo prvih nekoliko meseci. Naime, zbog finansijskih teškoća oduzeta joj je kuća, pa je bila prinuđena da sa porodicom potraži smeštaj u samačkom hotelu u Rakovici.

Gizela Vuković umrla u velikoj bedi
Youtube/Printscreen/Delta Video 

"Kada sam krenula iz Subotice u Beograd, otac Toma i majka Viktorija su prodali moj deo zemlje i dozvolili mi da sebi kupim stan u Beogradu. I jesam, u Nemanjinoj broj tri. Prenela sam stanarsko pravo na ćerku, a onda su stigle devedesete. Ćerkina agencija je počela da gomila dugove... Neki ljudi, valjda zelenaši, izbacili su nas na ulicu. Posle toga smo često menjali stanarske sobe, nagomilavali dugove. Izgubila sam sve svoje fotografije u tim neprekidnim seljakanjima. Nemam stare slike, deco. Ne znam ni gde sam izašla iz 'Arene', rekla je Gizela svojevremeno za Novosti.

"Ne znam kome nisam tražila pomoć. Međutim, svi su me zaboravili', dodala je.

Iako je predosećala da neće još dugo živeti i da se veoma teško kretala, glumica je do poslednjeg dana brinula o bolesnoj ćerki Milici i autističnom unuku Branku, piše scena.story.hr

Ćerka Milica je danima bolesna, ne ustaje iz kreveta, dok je unuk Branko autističan, pa retko izlazi iz sobe. U prethodnih 11 godina nikada nisam kročio dalje od hotelskog hodnika. Jedva se krećem sa ovom stolicom“, rekla je tada Gizela kroz suze.

Udavala se dva puta - prvi put za oca ćerke Milice, koja nije bila javna ličnost, a drugi put za poznatog pevača Zvonka Bogdana.

"Ne želim da pričam o braku sa njim. Davno smo se rastali i ima još o čemu da se priča. Manite me njega. Ne želim da ga se sećam. Dugo nisam bio u kontaktu sa njim. Uopšte me ne zanima. On mi nikad ništa nije značio. On je taj koji me je uhvatio. Bio je balavac. Ne treba mi ništa od njega. Nažalost, nisam mogao da se udam za ljubav svog života, glumca Josipa Bajića. Bilo je raznih prepreka. Ali znam da me je mnogo voleo, a i ja sam ga, bogami, volela“, oštro je rekla glumica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

"NJEMU NA DUŠU ŠTO JE TO SNIMIO!" Eva Ras progovorila o filmu Dara uz Jasenovca: Reditelj radio po scenariju starom 30 godina! Kurir teleivizija