Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razboleo sam se na letovanju: evo kome da se obratite i kako da izbegnete velike troškove lečenja

Troškova lečenja na letovanju su vrlo skupa, a evo šta treba da uradite da biste smanjili troškove i kome da se obratite u slučaju bolesti!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Šta ako se razbolimo

Za početak, pre nego što krenete na put, najpametnije bi bilo uplatiti putno osiguranje.

- U roku od 24 sata od nastanka nemilog događaja, obavestite kol-centar osiguravajućeg društva kod koga je nastradali bio osiguran (ovo je bitno zbog pokrivanja troškova lečenja i hospitalizacije, kao i prevoza povređenog-lečenog nazad u Srbiju, kada se za to steknu uslovi) - savetuju iz Konzularnog tima Ministarstva spoljnih poslova.

Oni dalje navode da ukoliko je neophodno da povređeno lice ostane u bolnici duži period od onog na koji mu je odobrena viza ili boravak, potrebno je da se sa bolničkom dokumentacijom ode u policiju za strance i produži boravište. Iz MSP savetuju i da treba biti u kontaktu sa turističkom agencijom preko koje je odlazak organizovan, jer su oni uglavnom od velike pomoći u ovakvim situacijama.

Pozivom na dole navedene brojeve možete dobiti hitnu pomoć, ali i informacije o tome koja je najbliža bolnica ili apoteka dežurna.

Važno je da znate da su cene i najmanje intervencije vrlo visoke, te da je korišćenje nekog od osiguranja veoma pametan izbor.

Treba imati u vidu da neka osiguravajuća društva refundiraju iznos dodatnih troškova nastalih pri kupovini lekova ili drugih medicinskih sredstava.

Crna Gora:

Hitna pomoć 124

Hrvatska

Hitna pomoć 194

Grčka

Hitna pomoć 166

Bugarska

Hitna pomoć 150

Tekst: Jovana Aleksić

Izvor: Blic

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije