Kejt Midlton je objavila dirljivu ličnu poruku u kojoj je zahvalila javnosti za podršku koju dobija otkako je saopštila da boluje od karcinoma.

Ona je otkrila da će prisustvovati vojnoj paradi kojom se obeležava rođendan kralja Čarlsa. Za ovu veliku manifestaciju koja se održava izabrane subote u junu, uvek vlada ogromno interesovanje javnosti.

Tokom parade se održavaju smotra i pozdrav zastavama koji izvode gardisti (otuda i naziv svečanosti "Trooping the Colours" - na engl. "nošenje zastava"). Ovaj dan se slavi kao službeni rođendan suverena, pa je tako sve do 2021. godine parada bila posvećena kraljici Elizabeti. Naredne godine se podudarila sa godišnjicom njenog krunisanja, a lani je prvi put proslavljena kao Čarlsov rođendan.

kejt midlton 0867106310-min.jpg
Profimedia 

Paradu gardista direktno prenosi BBC, a okuplja se i veliki broj građana na ulicama Londona. Prenos se emituje i u Americi i Kanadi, a poslednjih godina ga BBC strimuje i uživo na Jutjubu. Ovoga puta, očekuje se nezapamćeno interesovanje zbog najave princeze Kejt da će i ona prisustvovati.

Supruga princa Vilijama će se voziti u kočiji sa decom - princom Džordžom (10), princezom Šarlot (9) i šestogodišnjim princem Lujem, a zatim zajedno sa mužem, svekrom i svekrvom, izaći na balkon Bakingemske palate.

kejt midlton 0838057697-min.jpg
Profimedia 

Biće to prvi put da se princeza pojavljuje u javnosti od Božića - prošlo je neverovatnih 172 dana otkako su je Britanci videli uživom, a tako nešto se nije dogodilo otkako se udala za Vilijama. Bilo je vesti i da neće prisustvovati paradi zakazanoj za 15. jun i otud ogromno iznenađenje novom porukom. Mada je njen kalendar i dalje potpuno prazan i ona nema još nameru da se vrati obavezama, odlučila je da ne propusti ovu paradu. Odluku je saopštila u dirljivoj poruci.

"Potpuno sam zatečena svim ljubaznim porukama podrške i ohrabrenja koje su mi stigle u poslednjih nekoliko meseci", piše Kejt. "One su mnogo značile i Vilijamu i meni i pomogle nam da lakše preguramo neke teške trenutke.

kejt midlton 0779076211-min.jpg
Profimedia 

Dobro napredujem, ali kao što zna svako ko prolazi kroz hemoterapiju - ima dobrih i loših dana.

U lošim danima se osećate slabo, umorni ste i želite da se posvetite odmoru. Ali u dobrim danima, kad se osećate snažnije, želite da to maksimalno iskoristite.

Moja terapija se nastavlja i trajaće još nekoliko meseci. U danima kad se osećam dovoljno dobro, pričinjava mi radost da se bavim školom sa decom, provodim vreme u aktivnostima koje mi daju energiju i pozitivnost, pa i da počnem malo da radim od kuće", navodi Kejt u svojoj  poruci. Uz nju je objavljen i novi princezin portret, napravljen u parku Bakingemske palate. Princeza je fotografisana oslonjena na zdravo, snažno stablo, pogleda optimistično uperenog ka nebu.

undefined
Profimedia 

Radujem se što ću, s porodicom, prisustvovati paradi za kraljev rođendan ovog vikenda i nadam se da ću učestvovati u još nekoliko javnih obaveza ovog leta, ali isto tako dobro znam da nisam još izvan opasnosti.

Učim kako da budem strpljiva, naročito da podnosim neizvesnost. Živim dan za danom, slušam svoje telo i dajem sebi onoliko vremena koliko je potrebno za isceljenje.

Hvala vam mnogo na razumevanju koje ne jenjava" napisala je Kejt Midlton, dodajući da je zahvalna svima onima koji su hrabro podelili svoje priče sa njom.

kejt midlton 0838057697-min.jpg
Profimedia 

Predstavnik za javnost princa Vilijama je izjavio: "Princ se raduje što princeza počinje da se bavi poslom i projektima koji su joj važni. On će nastaviti da posvećuje vreme supruzi i deci, ali i da obavlja svoje javne dužnosti." Oglasio se i predstavnik kralja Čarlsa, rekavši da je monarh oduševljen što će princeza moći da prisustvuje planiranim događajima i da se svakom od njih veoma raduje.

Pročitajte i zašto je princ Luj omiljen u porodici, a u galeriji pogledajte fotografije sa prošlogodišnje parade gardista povodom kraljevog rođendana. Svi kažu da je najmlađi Kejtin sin, princ Luj bio "zvezda" događaja.

Profimedia Na paradi povodom rođendana kralja Čarlsa 2023. godine, najveća zvezda je bio najmlađi sin Kejt Midlton - princ Luj.

BONUS VIDEO:

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt? Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna