Naida Bešlagić, pevačica koja se proslavila učešćem u takmičenju "Zvezde Granda", objavila je detalje svoje uspešne borbe sa karcinomom.

Podsetimo, ona je imala sreće da se javi lekaru pre zakazane kontrole, a pregled je pokazao da se u cisti na jajniku razvijao karcinom. Znak upozorenja je za nju bio menstrualni bol koji nije ličio na uobičajene, a pokazalo se da je rak bio u ranoj fazi.

Posle operacije ciste, patološki nalaz je ukazao na malignitet. "Sećam se odlaska na prvu hemoterapiju. Gledala sam sve te ljude, posmatrala ih i na neki način vodila intervjue s njima. Razgovarala, želela da čujem iz prve ruke šta se dešava nakon primljene terapije", napisala je Naida ranije na svom Instagram nalogu.

naida beslagic 4-min.jpg
Instagram / naidabeslagic 

U prvo vreme niko nije mogao ni da nasluti da ona ima kancer i da je u procesu lečenja. Objavila je i sliku koja je nastala sedamnaestog dana nakon prve hemoterapije. "Te večeri sam izašla sa prijateljicama", piše Naida.

Međutim, veliki šok je nastao kad je počela da joj opada kosa. "18. dan nakon prve hemioterapije kosa je nenormalno počela da mi opada. Nakon dva dana plakanja donela sam tešku odluku u tom momentu za mene, a to je ošišati se, to jest obrijati glavu u potpunosti. Za svaku ženu koja prolazi sve ovo najteže je ostati bez kose", napisala je Naida.

naida beslagic 5-min.jpg
Instagram / naidabeslagic 

Kad je bila na petoj hemoterapiji, imala je samo jednu misao: "Još jedna i gotovo". "Već pred peti ciklus kreću da mi opadaju obrve i trepavice, ali ni to mi nije bio problem, jer hvala Bogu, danas za sve ima rešenje. Zahvalna sam jer sam i dalje dobro", zaključila je ona.

Naida kaže da nikad nije prihvatala ulogu žrtve niti bila žrtva u svojim očima. "Razmišljala sam o sebi kao zdravoj ženi, te da je to stanje koje treba prevazići i nešto što ce biti JUČE. Život sam nastavila kao da se ništa ne dešava, radila skoro sve ono što sam i pre. Bila sam vedra, pozitivna i živela sa ubeđenjem da mi nije ništa", piše Naida.

Sada je na Instagramu prvi put objavila fotografije koje su nastale tokom njenog lečenja i pokazala kako je tada izgledala.

naida beslagic 3-min.jpg
Instagram / naidabeslagic 

"Moja prva hemoterapija, zbunjenost i strah od nepoznatog. Na glavi mi je hladna kapa. To je uređaj koji sam nabavila preko svojih prijatelja iz Amerike, navodno sprečava opadanje kose. Meni na žalost nije pomoglo, ali čula sam i videla kod nekih žena na Tik-Toku da deluje", napisala je pevačica. Pročitajte o ženi kojoj je otkriven karcinom stomaka zbog simptoma sličnih mokraćnoj infekciji, a u galeriji vas čeka još Naidinih slika.

Instagram / naidabeslagic Pevačica pobedila karcinom.

BONUS VIDEO:

OVO SU SIMPTOMI BOLESTI KRALJA ČARLSA! Urolog upozorio: Pogađa uglavnom starije muškarce, drugi je po učestalosti karcinoma Kurir TV

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.