Na tržištu su brojni kuhinjski elementi i dodaci koji mogu da olakšaju svakodnevne kućne poslove. Jedan od njih je takozvani "piler", odnosno ljuštilica za povrće ili voće, koja pomaže da dosta brže očistite krompir, šargarepu, tikvice, jabuke...

Ako u kuhinji imate ljuštilicu za voće i povrće, sigurno ste primetili da se na njenim krajevima pored sečiva nalaze ispupčenja. Mnogi ne znaju čemu služe, a veoma su korisna.

Najviše će vam pomoći kada čistite krompir. Potrebno je da prislonite ispupčenje na oštećen deo krompira i da blagim pritiskom izvadite klicu ili drugi nedostatak. Umesto da ostavljate ljuštilicu svaki put i uzimate nož da biste uklonili crne tačke sa krompira, upotrebite ovaj multifunkcionalni predmet i uštedite vreme.

Takođe, ako želite da oljuštite mandarinu, pomorandžu, limun ili slično voće, iskoristite ovaj deo da probijete koru, a onda jednostavo ogulite ostatak.

Ovaj kuhinjski predmet se mnogima na prvi pogled čini kao bespotreban, naročito ako su navikli da ljušte povrće nožem, na uobičajen način. Ipak, može da vam uštedi vreme i olakša pipremu obroka. Kulinarski stručnjaci ga koriste i za rendanje kupusa ili sečenje sira na veoma tanke listiće.

Pogledajte i kako radi rerna koja se sama čisti.

BONUS VIDEO:

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.