Penelope Kruz u nedelju, 28. aprila puni 50 godina, u šta mnogi ne veruju zahvaljujući njenom mladolikom izgledu. Ova španska glumica je filmsku karijeru započela već sa 18 godina ulogom u filmu "Šunka, Šunka", a svetsku slavu je stekla dramom "Vrati se". Dobitnica je Oskara za najbolju sporednu glumicu u filmu "Ljubav u Barseloni", a njen privatni, ali i poslovni život, obeležen je brojnim intrigama pa i neprijatnim situacijama.

Životna trauma

Mnoge stvari iz života poznate glumice ostale su skrivene od javnosti, ali jednu situaciju iz detinjstva posebno pamti. Zbog nje je i danas, kako kaže, veoma osetljiva, što joj ponekad pomaže da se bolje uživi u lik koji igra.

penelope kruz 0845560419-min.jpg
Profimedia Penelope Kruz

"Plašim se vožnje. Moju sestru auto je pregazio ispred mene kad sam imala osam ili devet godina. Sve sam videla. Sećam se da je nosila crveni kaput. U mojoj glavi, vreme je u tom trenutku stalo, sve se zamrzlo. To mi je bila i ostala velika trauma, najgori osećaj ikad, gledaš kako ti sestra gubi svest, a ne možeš ništa da uradiš. Da danas, kao odrasla žena, svedočim takvom incidentu, verovatno bih bila potpuno histerična - rekla je glumica za špansko izdanje časopisa "Elle". Njena sestra Monika kasnije oporavila od nesreće i dobila ulogu u popularnoj seriji "Korak napred".

Rani počeci

Penelope je najpre pobedila na kastingu '89 i dobila mesto u spotu španske grupe "Mekano" ("Mecano"). Nešto kasnije je vodila emisiju za tinejdžere, a 1991. se pojavila i u jednoj epizodi francuske erotske serije "Serie Rose" potpuno naga.

Glavna zvezda događaja u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku
Profimedia Penelope Kruz

Zanimljivo je da joj je prva uloga bila upravo u filmu "Šunka, šunka", gde joj je partner bio Havijer Bardem, sa kojim će se kasnije venčati.

Privukla je pažnju i ulogama u filmovima "Devojka tvojih snova", "Beli prah", "Nebo boje vanile", "Gotika", i mnogim drugim. Publika je takođe pamti po ulozi u filmu "Pirati sa Kariba" sa Džonijem Depom kao kultnim Džekom Sperouom.

Ljubavni život

Kako je važila za jednu od najzgodnijih i najpriivlačnijih glumica, ne iznenađuje što je privukla pažnju brojnim kolegama. Zabavljala se sa Tomom Kruzom, sa kojim se upoznala 2000. godine na snimanju filma "Nebo boje vanile" ("Vanila Sky"). Tom je tada bio u braku sa Nikol Kidman, ali do kraja snimanja je došlo do razvoda. On je uvek isticao da nije započeo vezu sa Penelope dok se nije najpre razveo.

U julu 2001. su ozvaničili vezu i mnogima su bili veoma simpatičan par. Nisu često govorili o svom privatnom životu, a kada bi se Tom oglasio, zvučao je kao veoma darežljiv i brižan partner koji ceni male stvari i svakodnevne sitnice. Njihova veza je potrajala dve i po godine, a često su isticali da su posle veze ostali prijatelji.

tom kruz penelope kruz 0072554209-min.jpg
Profimedia Penelope i Tom Kruz

Nakon Toma, Penelope je započela ljubavnu vezu sa Metjuom Mekonahijem, sa kojim se upoznala 2005. na snimanju avanture "Sahara". Krili su svoj odnos od očiju javnosti, a 2006. je došlo do okončanja veze. Uzrok su, kako su naveli, bili gusti rasporedi i mnogo poslovnih obaveza.

Penelope je ljubavnu sreću konačno pronašla uz glumca Havijera Bardema, koga je srela 1992. godine kada je glumica imala samo 16 godina. Nastaviili su da razvijaju svoje karijere, a onda su se ponovo sreli zahvaljujući Vudiju Alenu i filmu "Viki Kristina Barselona". Bardem je tada privukao njenu pažnju, ali niko se nije usudio da napravi prvi potez. Želeli su da budu profesionalni do poslednjeg dana snimanja. Ipak, na kraju snimanja, jedan prijatelj je priredio žurku, i kako je Bardem govorio - ostalo je istorija.

Ljubavna priča Penelope Kruz i Havijera Bardema
Profimedia Penelope Kruz i Havijer Bardem

Njihovo venčanje je bilo privatno, ali je poznato da je Džoni Dep bio domaćin ceremonije u njegovoj kući na Bahamima. Par je 2011. dobio sina Lea, a 2013. ćerku Lunu, koje i dalje kriju od očiju javnosti.

Pogledajte i kako je Penelope Kruz izgledala sa 15 godina.

BONUS VIDEO:

Džesika Bil o savršenim roditeljima TikTok/jessbiel

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.