Bilo je potrebno 15 godina i 2 filma da Penelope Kruz i Havijer Bardem shvate da su pronašli svoju bolju polovinu.

Prvi put su se sreli 1992. godine i imali su problematičnu aferu pred kamerama. Penelope Kruz je imala samo 16 godina kada je prvi put prihvatila da se pojavi u filmu. Bio je to film Šunka Šunka, a njen partner Havijer Bardem je tada bio u ranim dvadesetim. U svojoj ulozi pokušao je da osvoji njeno srce. Bardem je godinama kasnije objasnio da čak i ako se tada ništa nije dogodilo, između njih je postojala očigledna hemija.

Kada je napunila 20 godina, Kruz se preselila u Njujork da uči engleski i balet. I ona i Bardem su nastavili da razvijaju svoje karijere i ušli u druge veze. Penelope je započela uspešnu holivudsku karijeru i imala je romansu sa Tomom Kruzom, dok je Bardem krčio put ka svojoj ulozi u filmu "Nema zemlje za starce".

Drugi put su se spojili zahvaljujući Vudiju Alenu i filmu Viki Kristina Barselona. Tada je Bardem privukao njenu pažnju. Ipak, na samom snimanju niko od njih se nije usudio da napravi prvi potez. Želeli su da budu profesionalni do poslednjeg dana snimanja. Na njihovu sreću, jedan prijatelj je priredio žurku na kraju snimanja i kako je kasnije rekao Bardem – ostalo je istorija.

Ljubavna priča Penelope Kruz i Havijera Bardema
Profimedia 

On je priznao da je u početku oklevao, posebno dok su snimali scene pune intenzivnih svađa. Uloga koju je Penelope odigrala – neodoljive i strastvene žene, impresionirala ga je na takav način da se zapitao da li zaista želi takav lik u svom životu. Međutim, te scene su bile samo fikcija, a njihov stvarni zajednički život je postao utočište mira.

Iste godine kada su se zaljubili, Havijer Bardem je 2007. osvojio Oskara za ulogu u filmu "Nema zemlje za starce". Već sledeće godine Penelope Kruz je dobila sopstvenog Oskara za ulogu u filmu "Viki Kristina Barselona".

Njihovo venčanje je bilo potpuno privatno i sve što znamo je da je glumac Džoni Dep bio domaćin ceremonije u njegovoj kući na Bahamima.

Od starta veze i Penelope i Havijer su bili čvrsto rešeni da budu veoma diskretni kad je njihov odnos u pitanju. Prvi put su se javno držali za ruke tek 2010. nakon tri godine zajedničkog života. Kao rezultat njihove ljubavi, 2011. i 2013. godine, dobili su dvoje dece, Lea i Lunu. I dalje su bili odlučni da ih ne pokazuju u javnosti i nikada nisu objavili fotografiju sa njima. Kruz je rekla da je njihova privatnost svetinja i da su i ona i Bardem rešili da nastoje da odvoje fikciju od stvarnosti u vezi, piše zadovoljna.rs

Ljubavna priča Penelope Kruz i Havijera Bardema
Profimedia 

Iako obično ne pričaju o sebi, nedavno je Penelope rekla da je Bardem najdivniji saputnik kojeg je mogla da ima.

"On je bio deo mojih snova i tu je sa mnom“, rekla je glumica. Bardem ju je opisao kao ženu koja ima "ljubavnu krv“, a na taj način je hteo da iskaže koliko je u svemu strastvena i koliko ga to privlači.

Glavni prioritet su im deca, ali su takođe posvećeni ekološkim i društvenim ciljevima. Penelope je režirala dokumentarac o leukemiji u detinjstvu i pojavila se u reklamama koje podržavaju PETA kampanju protiv krzna. U međuvremenu, Bardem je postao branilac Antarktika. Nedavno se pridružio istraživačkoj Greenpeace ekspediciji u okviru kampanje za stvaranje ogromnog utočišta na Južnom okeanu. Aktivizam i zaštita njihove porodične intimnosti pomažu im da i danas budu jedan od najstabilnijih poznatih parova na svetu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Tehnika koja Penelope Krus pomaže da ostvari snove Instagram/penelopecruzoficial