GlumicuMilicu Gojković pubika je upoznala u čuvenom ostvarenju "Senke nad Balkanom", a gledali su je i u seriji "Besa". Nedavno je mnoge iznenadila prilikom pojavljivanja u Kanu. Na svetskoj premijeri serije "Sablja" održanoj u ponedeljak u čuvenoj dvorani "Limijer", Milica se pojavila se na crvenom tepihu sa trudničkim stomakom, u pratnji dečka sa kojim je nekoliko godina u vezi.

Mlica je danas uspešna glumica, članica Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu i dobitnica nagrade "Ružica Sokić", ali u početku nije imala sreće u vezi sa ovim pozivom. Na Fakultetu dramskih umetnosti tri puta nije prošla na prijemnom, a četvrti put je pokušala i u Novom Sadu i u Beogradu. Na kraju je uspela da dođe na klasu kod Nebojše Dugalića, koga je smatrala veoma talentovanim glumcem, a taj period života joj je veoma drag:

"Nekako se poklopilo da Nebojša Dugalić prima klasu i otišla sam bez razmišljanja kod njega. On je jedan od naših najvećih glumaca, a i dobar pedagog. Naučio me je da budem strpljiva. Četiri godine studija bile su moje najbezbrižnije godine", rekla je Milica jednom prilikom za "Kurir".

unnamed (1) (1).jpg
Foto: Profimedia  Glumica sa kolegama na festivalu u Kanu

Zanimljiv je način na koji je mlada glumica zavolela ovaj poziv i krenula da radi na svom talentu:

"U životu sve radim iz ljubavi i znatiželje. U osnovnoj školi sa svojim odeljenjem išli smo da gledamo jednu predstavu, a ja sam se iste sekunde zaljubila u glavnog glumca. Da bih se njemu približila, otišla sam na audiciju u to pozorište i prošla. Nekako uz njega sam zavolela glumu. On je otišao, a gluma j ostala", rekla je Milica jednom prilikom, prisećajući se prošlosti.

Pročitajte i koju glumicu pamte kao najlepšu Beograđanku.

BONUS VIDEO:

DA LI ZNATE PRAVO IME EVE RAS? Ovo je jedva stalo u ličnu kartu, a JEDNO OD PREZIMENA JOJ JE VAGNER! Glumica otkrila sve detalje Kurir televizija

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.