Glumica Milica Janevski pokazala je veliki talenat u serijama "Koža", "Deca zla", "Toma", "Pad", "Bunar", kao i u pojedinim flmovima, a posebnu pažnju publike osvojila je ulogom inspektorke u trileru "V (fau) efekat".

Njene glumačke sposobnosti učinile su je jednom od traženijih glumica kod nas, ali do takve slave je došla teškim putem i uz dosta truda. Pre glume se bavila sportom, karateom i džudom, što joj je pomoglo u mnogim ulogama, o čemu je i sama govorila jednom prilikom za Kurir:

"Sve te veštine koje sam pre glume znala dosta su mi koristile. Inače, sve što čovek nauči tokom života, u glumi je dobrodošlo", dodala je Milica i prisetila se očevih saveta da uvek treba učiti, jer nikad ne znaš kad će ti nešto trebati, a sada i sama vidi da je bio u pravu.

"Tata kaže da je džudo najpribližniji životu. Kad te otrese o zemlju moraš da ustaneš. Svaki put kada padneš momentalno shvatiš da si se negde pogrešio pa ustaneš i ideš dalje - iskreno je otkrila i dodala kada joj je to najviše pomoglo:

"U trenucima kada nije bilo posla. Mislila sam da nikada neću snimati, da ću večno biti pozorišna glumica. Onda je došlo do zamene. Sada imam jednu predstavu na repertoaru, i mnogo snimam. Ali, puštala sam se u život da vidim kuda će da me vodi i verovala u sebe da imam šta da ponudim".

jorgovani_premijera_27022024_0124 (1).jpg
Foto: Dušan Milenković/ATA Images Milica Janevski na premijeri filma "Jorgovani"

Da nije lako doći do glumačke slave, svedoče i njeni pokušaji da upiše akademiju. Iako su mnogi od malena prepoznali njen talenat, prijemni u Beogradu 2005. nije prošla:

"Vratila sam se u Valjevo kao jedina od cele generacije koja nije upisala fakultet. Mama me je pitala da li hoću da idem na privatni, ali ja sam bila odlučna da neću odustati od akademije dok me ne ubede da nisam za ovo. Sutradan sam se zaposlila u jednom kafiću da perem čaše i imam svoj džeparac. I sada bih radila isto da nemam posao. Čovek mora da nađe način da preživi, svaki posao je čestit, ne treba se stideti. Samo treba biti vredan", navela je Milica i dodala da je nešto kasnije došla na klasu kod profesorke Jasne Đuričić.

Prema njenim rečima, uloga u jednom studentskom filmu joj je promenila život. Pomogla je poznanici iz Banjaluke u snimanju amaterskog filma, a nakon samo 6 meseci dobila je poziv da ode na kasting za seriju "Kosti". Od tada glumici telefon nije prestao da zvoni i sačekale su je brojne prilike.

"Sve te veštine koje sam pre glume znala dosta su mi koristile u ovoj seriji. Inače, sve što čovek nauči tokom života, u glumi je dobrodošlo", dodala je glumica i prisetila se da joj je otac govorio da uvek treba učiti, jer nikad ne znaš kad će ti nešto trebati, a sada i sama vidi da je bio u pravu.

nedelja_poklon_16012024_0048 (1).jpg
Foto: Antonio Ahel/ATA Images Milica Janevski

Kada nije na sceni ili pred kamerama, bavi se slikanjem i provodi vreme u prirodi:

"Imam puno prijatelja, volim da boravim u prirodi, da idem na more i sedim pored logorske vatre. Svaki dan bih je palila. Danima bih mogla da sedim oko ognjišta i družila se, pričala i pevala s dragim ljudima. Obožavam kotlić i kuvanje", rekla je Milica, koju definitivno čeka još mnogo velikih uloga

Pogledajte i ko je Milica Gojković koja je fascinirala Kan.

BONUS VIDEO:

DA LI ZNATE PRAVO IME EVE RAS? Ovo je jedva stalo u ličnu kartu, a JEDNO OD PREZIMENA JOJ JE VAGNER! Glumica otkrila sve detalje Kurir televizija

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.