Lepa Brena je počela da peva kad joj je bilo 16 godina. Bilo je to u Brčkom, gde je odrasla, a njen prvi bend se zvao "Judeksi", po ugledu na nekada popularne sarajevske "Indekse". 

"Imala sam tada svoje honorare i živela sam sasvim pristojno", ispričala je Lepa Brena u jednom intervjuu za HRT. "Međutim, kad sam otišla u Beograd na fakultet, objavljena je tada prva velika ekonomska kriza kod nas."

Kao i mnogima drugima, standard je počeo da pada i porodici Jahić. "Nismo imali dovoljno novca, ni moja porodica, moji roditelji, brat i sestra, pa ni ja. Na fakultetu sam bukvalno bila gladna. 

Tih nekih šest meseci su za mene bili naučna fantastika. Bio je to susret sa životnom realnošću u kojoj više vi nemate priliku da vam mama kuva kafu i pripremi sve", seća se Brena koja je upisala Prirodno-matematički fakultet, smer Turizam. 

lepa brena slatki greh kurir tv-min.jpg
Kurir TV 

Pevačica je, kako kaže, tada shvatila da mora da uzme život u svoje ruke. "Znala sam da nemam ni bogate ni uticajne roditelje, da ću morati da počnem da razmišljam veoma ozbiljno o svojoj sudbini i da se hvatam ukoštac sa životom.

Pošto sam znala da pevam i verovala u sebe, odlučila sam da ću tako početi i da se izdržavam. Bilo je nemoguće drugačije. Imala sam novca samo za, maltene, jedan obrok dnevno i da platim šta treba na fakultetu", seća se Brena.

Često, kako kaže, nije imala ni za autobusku kartu, pa se - kao i drugi studenti, ponekad krila drhteći da je ne uhvati kontrola.

"Sećam se, stajala sam na jednoj autobuskoj stanici na kojoj nije bilo ni nadstrešnice. Imala sam neku staru pelerinu na sebi, neki kišobran, ali kad je dunula košava i počela da pada ona grozna kiša, neko malo kuče koje je stojalo pored mene i ja smo počeli da drhtimo zajedno", priča nekadašnja studentkinja turizma u Beogradu.

lepa brena repriza nove godine-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Tada sam odlučila da totalno promenim svoj život i da neću to sebi više da dozvolim. Rešila sam da ću početi da radim", završava Brena.

Vrlo brzo je stigao uspeh. Kada je ansambl "Lira" u kojem je počela da peva uz muzičare Saše Popovića dobio ime "Slatki greh", krenula je i karijera o kojoj se i danas priča. Pročitajte i kako su ona i Boba organizovali svadbu za sina Filipa i Aleksandru Prijović, a pogledajte i slike Lepe Brene u galeriji.

ATA / Antonio Ahel, Instagram / ivabanicevic Uspeh je počeo sa bendom "Slatki greh"

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Lepa Brena slavi Aranđelovdan Instagram/alexander.thesinger