Lepa Brena postigla je mnoge uspehe, ali uvek se sa setom priseća svog skromnog detinjstva. Potekla je iz velike i složne porodice, a roditelji su joj bili neizmerna podrška.

"Negovala se ta hijerarhija da se poštuje otac... Mama je uvek bila oštrija, često smo razgovarali, stalno mi je govorila da budem pametna i ne pravim gluposti. Učila me kako da kuvam, pravim zimnicu, pletem, šijem, čak sam znala da okrečim zidove i da vezem Vilerove goblene. Dan nam je počinjao mirisom kafe i doručka. Više sam bila sa dečacima. Igrali smo žmurke, limun i narandžu, preplivavali Savu...", ispričala je Brena jednom prilikom. Majka je bila zadužena za sve haljine koji je Brena nosila na nastupima.

"Verovali ili ne, nisam uspela da sačuvam nijednu haljinu i nijedan kompletić iz perioda od 1982. do 1990. godine zato što su se svi oni raspali od znoja zbog onih mojih čuvenih „dva koncerta dnevno“ ", rekla je Lepa Brena za Alo! i dodala:

"Sve te kostime mi je šila moja majka i pravila je uvek dva-tri ista da bih jedan suv imala za prvi koncert u 18 sati, a drugi za koncert od 20 sati. Pošto se svi sećamo kako su izgledali moji koncerti i koliko energije sam ostavljala na bini, ostala sam bez kostima, ali sačuvala sam uspomene", rekla je nostalgično pevačica koja je odlazak roditelja veoma teško podnela. 

Pevačicin otac Abid 2010. godine doživeo je saobraćajnu nesreću nakon koje je izgubio životnu bitku i to na Brenin rođendan. Samo 4 godine kasnije, na dan porodične slave, Breni je preminula i majka Ifeta. Otkako je ostala bez najmilijih Brena retko odlazi u Brčko jer ne može da se suoči sa uspomenama.

"Brena se od smrti roditelja retko vraćala u Brčko, teško je podnela njihov gubitak i nije bila spremna da se suoči. Stan u kojem su joj majka i otac živeli je prodala, tako da nekretnina više nema", rekao je izvor blizak pevačici za "Blic". Lepa Brena je nedavno među starim fotografijama pronašla i jednu sa ocem.

 "Uspomene. U pauzi izmedju brojnih koncerata.Poseta mojim roditeljima u Brčkom. Najveća podrška - moj otac Abid“, napisala je Brena.