Matijas Štajner je obećao svojoj ženi da će osvojiti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Dizač tegova svetske klase već je imao mnogo sportskih uspeha, a supruga Suzan mu je bila najveći navijač.

Nažalost, lepa Suzan je izgubila život u saobraćajnoj nesreći u leto uoči Igara i nije doživela da vidi muža kako se takmiči u Pekingu.

Matijas nije odustao. Uprkos svim naporima, nije uspevao da podigne težinu s kojom bi mogao da parira najvećim rivalima. Ostao mu je još samo jedan krug - još jedna šansa da ostvari željeni san i obećanje pokojnoj supruzi.

matijas stajner 0065013144.jpg
Profimedia 

Trebalo je da podigne 10kg više - da napravi ogroman podvig - da bi osvojio zlato. Prišao je tegovima sa neverovatnom odlučnošću, zatvorio oči i izveo dizanje bez greške - podigao je 258kg! Ukupan njegov rezultat je bio 461kg čime je osvojio olimpijsko zlato.

Snimak je zabeležio kako Matijas pada na zemlju, smeje se i plače, a zatim i kako prima toliko željenu medalju na pobedničkom podijumu.

Gušeći se u suzama, držao je i fotografiju svoje supruge. Poljubio ju je, pa se i slikao pokazujući svima koliko je bila lepa.

matijas stajner 0026707230-min.jpg
Profimedia 

"Uspeo sam da podignem tu težinu zato što sam osećao tako snažnu unutrašnju želju. Nisam sujeveran tip, ne verujem u više sile, ali nadam se da me je videla. Želeo bih da verujem u to", izjavio je Matijas.

Nakon završene karijere, sportista je uspeo da smrša više od 40 kilograma i danas živi zdravim životom.

matijas stajner 0350795245.jpg
Profimedia 

Našao je sreću i utehu kraj plavokose Inge koja mu je nova podrška u svemu.

matijas stajner i zena inge 0060772398-min.jpg
Profimedia 

Pročitajte i ljubavnu priču o čoveku koji je putovao biciklom duže od četiri meseca da bi stigao do svoje drage.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

MNOGI MISLE DA NEKO STOJI IZA MENE! Sanja Marinković u Sceniranju iskreno o karijeri, porodici i ljubavnom životu  Kurir