Saša Joksimović govorio je o agoniji kroz koju prolazi njegova porodica, nakon što je njegov naslednik više puta napadnut.

"Moj sin ima 13 godina, preživeo je veliki stres kada su ga vršnjaci treći put napali u parku na Vračaru. U pitanju su maloletnici koji maltretiraju svu decu koja dolaze u taj park. Ovoga puta, oni su presreli Iliju i njegove drugare, oteli su im novac i polili ih vodom. Dete su mi napali nožem! To su deca koja vrše teror, sa sobom nose palice, boksere, a njihovi roditelji ne reaguju", započeo je priču glumac za "Alo", i otkrio na koje se sve načine borio sa ovim problemom koji traje već neko vreme.

Saša je ispričao da je razgovarao sa roditeljima pomenutih maloletnika, ali da oni, kako navodi, ništa nisu učinili po pitanju rešavanja ove situacije.

"Pokušao sam da reagujem, razgovarao sam sa roditeljima te dece, ali oni ne mare za celokupnu situaciju. Daju smešna objašnjenja i pravdaju svoju decu koja sa sobom nose hladno oružje i bokserima i palicama plaše drugu decu kojoj otimaju novac. Ovo mora što pre da prestane, nije rešenje da se na nasilje odgovara nasiljem, ali ja ću svoje dete braniti dok sam živ. Ilija je sada u osetljivom uzrastu, može da stvori traumu i da stekne utisak da je normalno da na nasilje niko ne reaguje", rekao je Joksimović, koji je apelovao i na nadležne institucije da reaguju.

"Ovaj problem neko mora da reši. Ne znam ko je nadležan za to, da li socijalni rad, s obzirom na to da su u pitanju maloletna deca, ili je pak to posao policije. Svakako, neko mora da spreči delinkvente da sprovode teror nad decom koja samo žele da se igraju u parku. Možda bi rešenje bilo da jedan policajac patrolira tim delom Vračara i da na taj način spreči nasilnike da sprovode svoj teror, možda sa roditeljima treba da se obavi razgovor i oni da se kazne za postupke svoje dece... Stvarno ne znam, nemam rešenje, ali znam da neću dozvoliti da mi neko maltretira sina. On se dva puta sklonio i ćutao je, poslednji put je ovo u njemu probudilo bes i očaj. Osetio se nemoćno i želeo je da reaguje, ali ja sam ga sprečio uz obećanje da ću taj problem rešiti", zaključio je Saša Joksimović.

Glumac je, podsetimo, naslednika Iliju dobio u dugogodišnjem braku sa suprugom Nevenom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna