"Ja nemam nikakve tajne za negu lepote ni čarobne tretmane", kaže Kejt Vinslet, glumica koja ne pristaje na diktate večnog podmlađivanja.

"Ujutru ustanem oko 6 i 30, popijem čaj, operem zube. Umijem se, stavim hidrantnu kremu i kremu sa zaštitnim faktorom od sunca," ispričala je u razgovoru za Vog, posvećenom podmlađivanju.

Zvezda koju voli ceo svet još od filma "Titanik" kaže da je možda jedina stvar kojoj ujutru posveti malo više vremena to što se trudi da se umiva što hladnijom vodom.

"Pustim da teče sve dok ne bude onoliko ledena koliko mogu da podnesem", objašnjava. Uživa i u tuširanju hladnom vodom. Uveče skida šminku rukavicom i toplom vodom. Kako joj je koža sve suvlja, kako godine odmiču, pa pojačava negu korišćenjem bogatijih krema.

"Želim da poručim svim ženama koje pokušavaju da postignu holivudski izgled - to je mit. To je, časna reč, mit. Pre nego što izađu na crveni tepih, žene sede po četiri sata u stolici, pred šminkerima i frizerima, samo da bi izgledale tako kako izgledaju. Pre toga su cele nedelje odlazile na kozmetičke tretmane - svakog dana. To znam, jer sam radila to isto. To je samo jedan trenutak u vremenu.

Za mene, tajna važnija od podmlađivanja - bilo da ste u Holivudu ili ne - da prihvatite sebe i prihvatite da se ne možete boriti protiv promene.

Naravno, možemo da uradimo mnogo toga za svoje zdravlje, da pomognemo svojoj koži, da se osećamo bolje i da trajemo malo duže. Ali za mene, lepota dolazi iznutra i, pre svega, sastoji se u odnosu prema sebi koji ne treba da bude toliko kritički obojen."

Profimedia Slavna glumica razbija mitove o lepoti u Holivudu!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna