Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KINESKI BOTOKS OSTAVLJA UŽAS NA LICU: Stigao je i u Srbiju! Ko vidi ove slike, ne igra se SA ŽIVOTOM

I u Srbiju je stigao kineski botoks! Pazite se prevaranata!

 botoks oci.jpg Izvor: Youtube / FiftyPlusBeauty

Stara izreka da ko ne zna šta je lepo, treba da gleda šta je skupo naročito važi za estetske tretmane novijeg datuma, a botoks je jedan od njih.

Možda će vas zanimati

Naši esteski hirurzi i lekari dermatolozi već duže vreme upozoravaju na potencijalne teške posledice kozmetičkih zahvata koje izvode nestručne osobe. Pojedini preparati koje takvi prevaranti koriste su izuzetno opasni, poput filera od materija koje štete organizmu ili botoksa koji izaziva teške alergije. Svaka ekstremna razlika u ceni, iznenadne super "jeftine" ponude da vam "ispeglaju" bore i podmlade lice sigurno su sumnjive ako ih uporedite sa redovnim cenama u zvaničnim estetskim ordinacijama.

Takav je i kineski botoks, za koji dr Nevenka Dokmanović precizno objašnjava kako ga možete prepoznati.

"Otesaly botoks koji se pojavio na crnom tržištu pre nekoliko godina i koji je, nažalost, u širokoj primeni, proizveden je u Kini. Bočica ne nosi nikakvu oznaku. Nije registrovan i krivično delo je upotrebiti ga.

Za razliku od njega botoks koji je registrovan (ispitan i dozvoljen), ima nalepnicu na srpskom, broj dozvole i zaštićen je hologramom. I njegova cena je nekoliko puta veća od otesaly botoksa. Ako Vam nije jasno - otud tolike razlike u cenama na tržištu.

Dalje, Otesaly daje ozbiljne alergijske reakcije posle primene, što mogu da posvedoče mnoge kolege iz UC. I meni je malo dozlogrdilo da mi dolaze pacijenti koji su navodno imali alergiju na botoks, ali samo na Otesaly. Na originalni botoks (koji ja radim od 2003. godine), nikada nisam videla alergijsku reakciju.

Možda će vas zanimati

On je toliko visoko prečišćen, da deluje kao da je prazna bočica (za razliku od lažnog koji je pun nekakvog belog praha)."

Kako da se zaštitite od ovog teškog rizika?

Najvažnije je da za svaki invazivan tretman poput ovog odete isključivo u lekarsku ordinaciju. U njima se koriste isključivo oni botoksi za koje su nadležni u Srbiji dali dozvolu za korišćenje. Pored toga, lekar mora da pred vama otvori novu bočicu botoksa koji će vam ubrizgati. Na kraju, svaku bočicu prati nalepica sa identifikacionim brojem koja se mora skinuti i zalepiti na vaš zdravstveni karton.

Izvor: Lepa&Srećna

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miki

Samo neka se rokaju!! DA BUDU LEPE, NAKAZE!!!

Sale

Kod nas moze svasta da se radi pa i Pavlovicevom mascu da se leci korona,moram priznati da se i moja zena botoksira na nano klinici Brant sto je za njene godine i normalno ali nema stetnih efekata kao kod kineskog.

Najnovije