Moda "zaleđenog" lica na kojem od ubrizganog botoksa i filera više ne mogu da se vide ni bore ni namršten pogled polako prolazi. Tome se bar nadaju kozmetičari koji se zalažu za prirodniji izgled. Za "brisanje bora" sve je popularniji hidra facijalni tretman (na engleskom, hydra facial) koji za cilj ima osvežen ten  i dobro nahranjenu kožu. Efekat podmlađivanja je mnogo prirodniji.

Tretman je dobio naziv po patentiranom uređaju, ali suština efekta je hidrodermoabrazija. Dugačak i komplikovan termin odnosi se na skidanje odumrlih ćelija sa površine kože, čišćenje mitisera i viška masnoća i jaku hidrataciju koja daje svežinu. U beogradskim salonima, ovakav tretman košta oko 10.000 dinara, a kod kuće možete obaviti slične postupke i postići približan efekat.

Prvo je neophodno temeljno očistiti lice, a najpopularnija je metoda duplog čišćenja. To znači da nanesete neki masni preparat i dobro ga utrljati kako biste rastvorili nečistoće, a zatim operete lice "umivalicom". Sledeći korak je fizički piling, za koji treba upotrebiti što blaži preparat, jer će koža biti izložena dodatnim procedurama. Utrljajte ga nežno, ostavite da kratko deluje, pa isperite mlakom vodom.

Sada treba obaviti hemijski piling. Za ovo čišćenje koristite samo preparate nabavljene u drogerijama i apotekama, nipošto ne "mućkalice" spremljene kod kuće od raznih hemikalija kupljenih preko interneta. Preporučuju se preparati sa AHA i BHA kiselinama, proverite procenat prema svom tipu lica i upotrebite prema uputstvu proizvođača.

Umijte se a zatim obrišite kožu temeljno, najbolje nežnom mikro krpom za lice kako biste bili sigurni da više nema ni trunke hemijskog pilinga. Sada možete da fizički uklonite mitisere i to je glavna razlika u poređenju sa hidra facijal tretmanom, tokom kojeg će to biti obavljeno aparatom. U kućnim uslovima, potrebno vam je uveličavajuće ogledalo, dobro osvetljenje, kao i meki papirni ubrusi kojima ćete obaviti vrhove prstiju pre nego što nežno pritisnete mitiser i istisnete sadržaj. Sve to morate obaviti bez ikakvog forsiranja. Na kraju, pređite čitavo lice blagim dezinfekcionim sredstvom.

Sada sledi hidratacija. Preporučuju se vitaminski serumi, hijaluronski losioni i maske sa hidratirajućim sastojcima. Preko njih, na lice stavite tanku prijanjajuću foliju, a zatim topao peškir koji će pojačati dejstvo nanetih preparata.

Odmarajte tako desetak minuta, skinite sve sa lica i pređite kockicom leda da zatvorite pore. Za "zaključavanje" hranljivih sastojaka na koži, nanesite neku okluzivnu kremu, bogatu vazelinom ili glicerinom.

Izvor: Lepa&Srećna