Dženifer Aniston je među poslednjim zvezdama Holivuda otvorila Instagram nalog, a već je prati 40 miliona obožavalaca i upija svaku njenu reč i savet. Žene se dive njenom mladolikom izgledu, jer Džen skoro da nema bore mada je napunila 53 godine.

Nedavno je otkrila i koji je "tajni sastojak" kave s kojom započinje dan - redovno dodaje kašičicu kolagena. Sve više žena se "kune" u ovaj dodatak ishrani, a nauka je odavno dokazala da je taj protein prisutan u mnogim tkivima. Važan je za kosti, hrskavicu, nokte, pa i za kosu i kožu. Međutim, u mnogim istraživanjima se pokazalo da nije svaki kolagen isti - najbolji je hidrolizirani kolagen, kao i preparti koji sadrže kolagen peptide.

Za bolje iskorištavanje kolagena u organizmu važno je da ima dovoljno vitamina C, pa je i Dženifer odlučila da upravo takav preparat koristi. Dodatno, njen odabrani dodatak sadrži i hijaluronsku kiselinu. Ipak, još nijedno istraživanje nije pokazalo da li kolagen koji se uzima oralno zaista "stiže" direktno u kožu ili kosu. Drugačija situacija je sa kolagenom koji se ubrizgava u organizam, na primer, u koleno u kojem je ugrožena hrskavica.

Stručnjaci za ishranu naglašavaju da nije neophodno kupovati veoma skupe preparate da bi se telu obezbedila potrebna količina kolagena. On se može dobiti i od bujona od kostiju, dok vitamin C možete naći u zdravim namirnicama poput limuna, pomorandže ili kupusa i paprike.

Ne treba smetnuti s uma da je Dženifer Aniston upravo stekla svoje bogatstvo zahvaljujući reklamama kakva je i njena objava za kolagen. To, naravno, ne znači da ga ona ne koristi, ali ako se odlučite za jutarnju konzumaciju, ne stavljajte ga u vruću kafu već u čašu vode ili hladan smuti.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna