Već kada je prva slika koju je Dženifer Aniston objavila na svom Instagram profilu izazvala stotine hiljada obožavalaca da izraze svoju ljubav i divljenje prema popularnoj glumici, znali smo da će se efekat "Rejčel" pojaviti u ovom ili onom obliku.

Upravo tome svedoče frizeri u Njujorku koji kažu da se najviše traži feniranje u stilu glavnog ženskog lika popularne TV seriije "Prijatelji". "To je ogroman come-back", kaže vlasnik salona Rajan Trajgstad. "Valjda je prošlo dovoljno vremena da sada svima ova frizura deluje novo, sveže i zanimljivo. Dužina nije zahtevna, lepo se uklapaju svetli pramenovi, a kosa izgleda vrlo živahno, prosto poskakuje dok hodate. Najlepša je uz mlado, srcoliko lice", objašnjava popularni frizer.

Sama Dženifer Aniston nije krila da ne voli naročito ovu frizuru. "Kada smo prvi put poželeli da nešto uradimo s njenom kosom, rešili smo da pusti šiške, a onda odsekli dužinu tako da se one stepenasto uklope", kaže Kris Mekmilan, tvorac slavne frizure. "Na kraju smo dodali svetle pramenove uz lice i - legenda je stvorena", šali se veliki stilista. 

"Zahtevna je za feniranje, sa najmanje tri četke od kojih ne znate koju pre da koristite, to vam je kao da treba da izvedete neku komplikovanu operaciju", znala je da pridikuje glavna glumica "Prijatelja". I danas na vrhuncu popularnosti, Dženifer više voli dužu kosu, ravnije feniranje i jednostavniji stil koji i dalje ostaje veoma seksepilan.

Ali mlade "Rejčel" ne dozvoljavaju da se legendarna frizura zaboravi!

Dzenifer Aniston - Rejčel, Prijatelji
Profimedia, Courtesy Everett Collection 

 Izvor: Lepa&Srećna