Majka najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića iskreno je govorila o izazovima sa kojima se suočavala kao jedina dama u "muškoj" porodici.

Nema ništa protiv tvrdnje da je muškarac, kako se obično kaže, glava kuće, ali dodaje da je žena vrat i kičma, stub bez kojeg glava ne bi mogla da stoji uspravno.

"Ako se vrat slomi, pa gde će glava, pašće", počela je sa osmehom priču Dijana gostujući u emisiji "Sve u svemu" na TV "Prva".

Zajedno sa suprugom Srđanom, sinove Novaka, Marka i Đorđa izvela je na pravi put, pružajući im bezrezervnu ljubav i podršku. Danas su ona i Srđan izuzetno ponosni na njih, njihove ljudske kvalitete i profesionalne uspehe.

Ipak, izazova je, kako kaže, bilo.

"Novak je perfekcionista, kao i moj muž, dok Đorđe i Marko nisu takvi perfekcionisti. Kod Novaka i Srđana ne postoji ono 'može i ovako i onako', ne. Mora da bude baš kako treba, da bude ispravno. Stalno sam neke zamerke dobijala, da sam na kraju, iako niko nije savršen, stalno sebe preispitivala, da li nešto meni fali kad mi stalno nešto zameraju. Ali vremenom, i s godinama, shvatiš da je to tako i da ništa nije do mene, nego jednostavno je do njih", iskrena je bila Dijana Đoković, pa nastavila:

"Marka i Đoleta nikad nismo zapostavljali, nikad oni nisu bili u drugom planu, ali Novak je imao neki svoj put koji smo mi morali da ispratimo. Nije uvek bilo lako, ali stalno se pomeraju granice".

Dijana Đoković o porodici
Printscreen / TV Prva 

Da je intuicija nikad nije prevarila potvrđuje i jedna anegdota - kada je 2007. godine u Parizu kupila belu haljinu, planiravši, još tada, da će se u njoj pokloniti kraljici kada Novak prvi put bude osvojio Vimbldon. To se i dogodilo 2011. godine, a pomenutu haljinu tada je obukla i na polufinalnom i na finalnom meču.

Dijana je govorila o tome i da sada, kada su joj deca odrasla, ima vremena da se posveti druženju sa prijateljima, kao i da vreme provodi u svojoj oazi mira - kući koju su Đokovići pre nekoliko godina kupili na Pavlovačkom jezeru.

Novakova majka otkrila je da su ona i Srđan doneli odluku da se iz Beograda presele u Vojvodinu i da tamo žive.

"Odemo svi zajedno na jezero u tu kuću u koju ćemo se preseliti, s prijateljima, družimo se. Nekad ako su mi unuci tu, pa i sa njima. Tamo ćemo da živimo, to je Pavlovačko jezero, kod Rume, ispod Fruške gore. Prelepo je, to je moje more. Meni je voda izvor života, ja bez vode ne mogu, volim jezero, volim more, bilo koju vodu. Kad smo videli taj plac ja sam rekla 'to je to', jer imam jezero ispred sebe, imam svoje jezero", ispričala je Dijana Đoković u pomenutoj emisiji.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna