Uz sve nevolje kroz koje je prošla porodica Novaka Đokovića kao i mnoge druge u Srbiji, majka slavnog tenisera Dijana iznela je na svojim plećima još jednu veliku obavezu - odgajanje svetskog šampiona.

Jednom prilikom je rekla kako odgaja četiri muškarca, mislivši pritom i na muža Srđana. Kako Novakov otac u intervjuu za "Politiku" otkriva, ipak je reč od petorici muškaraca pošto je on "težak za dvojicu".

"Koliko god mi govorili o njima kao o slabijem polu, to apsolutno nije tačno", rekao je Srđan."One su jači pol u svakom pogledu. Kroz kakve se sve nevolje i nedaće susreću kroz ceo život: porođaj, kuća, briga, zaposlenje. I sve to izdržavaju."

Prema njegovim rečima, ljudi možda još nisu ni svesni koliko je Novak značajan jer je to što on radi prosto neverovatno. A takav ogroman uspeh bio je moguć samo zato što su svi oni jedna porodica - jedan tim.

Najnoviji trenuci sreće u kojima se porodica okupila bili su upravo nakon poslednje pobede - na Rolan Garosu u Parizu. Slavlje je organizovano u Novakovom restoranu u Beogradu. 

ATA / Antonio Ahel Dijana i Srđan Đoković slave Novakovu pobedu na Rolan Garosu 2021. godine.

 I Novak i Jelena se takođe trude da orijentaciju ka tradicionalnim vrednostima ugrade u vaspitanje svoje dece.

Izvor: Lepa&Srećna