Princeza Šarlin (44) gotovo nikada se ne osmehuje u javnosti, a za to, prema mišljenju mnogih, ni nema mnogo razloga.

Iako je na početku njene ljubavne priče sa princom Albertom II od Monaka delovalo da će sve biti idilično, problemi su počeli još pre venčanja.

Južnoafrička plivačica i dve decenije stariji Albert su 2006. godine prvi put viđeni zajedno, a veridbu su objavili 23. juna 2010. godine. Nekoliko dana pred venčanje, koje je bilo naredne godine, počele su da kruže glasine kako je Šarlin pokušavala da pobegne iz Monaka i to čak tri puta, a kao razlog mediji su naveli da ju je Albert, koji je pre nje već imao dvoje vanbračne dece, prevario i da je postao otac i trećeg vanbračnog deteta.

Prvi pokušaj navodnog bekstva je bio kada je navodno "potražila utočište u južnoafričkoj ambasadi, dok je bila u Francuskoj gde je isprobavala venčanicu". Navodi se da se pokušaj broj dva dogodio istog meseca tokom trke Formule 1 Velike nagrade Monaka. Navodni treći pokušaj bio je kada je rezervisala jednosmernu kartu do Južne Afrike i zamalo stigla do obližnjeg aerodroma u Nici u Francuskoj, pre nego što je presretnuta i oduzet joj pasoš, tako da je, prema rečima jednog starijeg detektiva u Monaku, "prinčevo okruženje moglo da je nagovori da ostane".

Kraljevska porodica je navela da su priče o njenom pokušaju bekstva bile samo glasine. I sama Šarlin je te priče odbacila, nazvavši ih "gnusnim lažima".

Do venčanja vrednog 55 miliona dolara je, međutim, ipak došlo, ali su novinari primetili očiglednu tugu na princezinom licu. Šarlin je "bila u suzama tokom čitave ceremonije venčanja", prema ABC-u, koji je dodao da je nevesta navodno ustuknula kada je mladoženja pokušao da je poljubi. "Gardijan" je primetio da joj je drhtala gornja usna i da se suza kotrljala niz njen obraz.

princeza sarlin
Profimedia 

Dok je brisala suze maramicom knez Albert joj je navodno šapnuo "Ne plači, ne plači".

Ipak, ni nakon venčanja tračevi nisu prestali, jer je njena prva obaveza kao supruge vladara kneževine bila da ga prati na testiranje za proveru očinstva. Iako se ispostavilo da Albert ipak nije otac i trećeg vanbračnog deteta, Šarlin je zadržala epitet "nesrećne princeze".

U godinama nakon venčanja nastavile su da kruže brojne spekulacije o bračnim krizama.

Par je 2014. godine dobio blizance Gabrijelu i Žaka, a navode da im u ljubavi ne cvetaju ruže su uvek poricali.

Mediji pišu da je glavni razlog princezine tuge činjenica da ne može da dobije razvod, kao i da bi, ukoliko bi se ipak razvela, izgubila starateljstvo nad decom, o čemu ne želi ni da razmišlja.

Da se oseća kao ptica u zlatnom kavezu pokazala je i kada se iz revolta ošišala na ćelavo.

"Ljudi se često pitaju zašto se ne smejem na fotografijama. Pa, recimo samo da je nekad jako teško smejati se. Oni ne znaju šta se zaista događa iza zatvorenih vrata", rekla je jednom prilikom u razgovoru za južnoafrički magazin Huisgenoot.

U maju prošle godine princeza Šarlin otišla je u Afriku je kako bi ispratila povratak nosoroga u divljinu. Njena fondacija stajala je iza ove akcije, a princeza nije obratila dovoljno pažnje na svoje zdravlje. Zbog teške infekcije uha mesecima je bila "zarobljena" u svojoj domovini, Južnoafričkoj Republici,a šuškalo se da iza svega toga opet stoje veliki bračni problemi. I taman kad se činilo da se princeza više neće vratiti u Monako, stigla je početkom novembra 2021.

princeza sarlin 0586457724.jpg
Profimedia 

Samo nekoliko dana po povratku kući posle višemesečnog odsustva, princeza Šarlin smeštena je na lečenje u jednu psihijatrijsku ustanovu van Monaka, a to je tada potvrdio i njen suprug, princ Albert, u ekskluzivnoj ispovesti za američki "People".

Kako je naveo, Šarlin je tada donela odluku da potraži stručnu pomoć usled "duboke iscrpljenosti, emotivne i fizičke".

"Shvatila je da joj je potrebna pomoć i sama je donela tu odluku. Mi smo samo čekali da nam to potvrdi. Svesna je da joj je odmor neophodan. Želim jasno da naglasim da u našem odnosu nema nikakvih problema. Stanje u kome se moja supruga nalazi uzrokovalo je nekoliko problema privatne prirode. Fizički i emotivno je iscrpljena. Bila je preopterećena i nije mogla da ispunjava službene dužnosti, život uopšte, čak i porodični", rekao je tada Albert.

Nakon četiri meseca, u martu ove godine, Šarlin je napustila pomenutu ustanovu, a na Instagramu se prvi put nakon toga oglasila 17. aprila, kada je porodičnom fotografijom čestitala Uskrs. Ni na toj fotografiji, kao ni na svim prethodnim, nije bila nasmejana.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna