Vil Smit se javno izvinio Krisu Roku kojeg je ošamario u nedelju uveče na dodeli Oskara, objavom na svom Instagram profilu. Glumac naglašava da je njegovo ponašanje bilo "neprihvatljivo i neoprostivo" i da se stidi zbog svojih postupaka. Međutim, od prve do poslednje rečenice, oseća se da bi i neki drugi morali da se postide, jer najnoviji dobitnik Oskara upire prstom na svaku vrstu nasilja. A to znači - i ono verbalno!

"Nasilje je toksično i destruktivno u svim svojim oblicima", tako počinje Vil svoje izvinjenje na Instagramu. "Moje ponašanje sinoć na dodeli nagrada Akademije je bilo neprihvatljivo i neoprostivo." Sledi objašnjenje koje je, istovremeno, i opomena Krisu Roku za njegov provokativni vic. "Šale na moj račun su deo mog posla", piše Smit. Međutim, slede dve stvari koje - očito - Kris nije trebalo da uradi: "šala na račun moje žene Džejde" i to "na račun njene bolesti" bile su za Vila previše, kako kaže. Nije mogao da to podnese pa je reagovao "suviše emotivno".

SKANDAL NA DODELI OSKARA: Vil Smit zavalio šamarčinu Krisu Roku Kurir televizija

Izvinjenje se nastavlja u sličnom tonu, opet sa opomenom usmerenom ka svima: "Javno ti se izvinjavam, Krise. Preterao sam i pogrešio. Stidim se, moji postupci ne odaju čoveka kakav bih želeo da budem. Nema mesta za nasilje u svetu ljubavi i dobrote", piše Smit, a mnogi kažu da su i uvredljive "šale" vrsta nasilja koliko god da se opravdavaju šou programom.

On se, dalje, izvinjava Akademiji, producentima, gostima i publici širom sveta koja je gledala program. Dodatno, izvinjenje je uputio i porodici Vilijams, jer je za ulogu oca Serene i Venus dobio Oskara na istoj večeri. Nju je ostvario u filmu "Kralj Ričard", pa se izvinio i ekipi ovog ostvarenja. "Duboko žalim što je moje ponašanje bacilo ljagu na to predivno putovanje na kojem smo bili", kaže Vil. "Ja sam i dalje neko ko se razvija."

Sve su oči sada uprte u Akademiju, jer se postavlja pitanje da li će oduzeti Oskara Smitu. Činjenica je da Kris nije podneo prijavu zbog udarca, ali neki moćni producenti opominju da je ovo jedan od najmračniijih trenutaka u istoriji Akademije. Dok mnogi spekulišu kako je sve ovo bila samo marketinška igra kako bi se staroj ceremoniji dodao novi "šmek", neki traže da se Vilu oduzme Oskar ili da se Vil izbaci iz Akademije.

To ne bi bilo prvi put, ali prethodni slučajevi su bili daleko ozbiljniji. Producent Harvi Vajnstajn je izbačen 2017. godine, nakon što su ga desetine žena optužile za seksualno zlostavljanje. Glumac Bil Kozbi je osuđen za drogiranje i seksualni napad na jednu ženu, a reditelj Roman Polanski za protivzakonit seksualni odnos sa devojčicom starom 13 godina.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna