Reakcija Vila Smita na šalu o ćelavosti njegove žene, na dodeli Oskara, usledila je nakon što je i sama Džejda Smit više puta govorila o alopeciji zbog koje je izgubila kosu.

Prezenter na ceremoniji dodele nagrada Kris Rok je uporedio Džejdu sa likom iz filma "Dži Džejn", u kojem Demi Mur brije glavu da bi uspela u američkoj vojsci. Ovo se nije nimalo dopalo Vilu Smitu, jer je već bilo i drugih šala na račun njega i porodice, pa je izašao na binu i ošamario Roka. Vrativši se na svoje mesto, Vil mu je doviknuo: "Ne uzimaj moju ženu u svoja j.... usta".

Džejda je ranije otvoreno govorila o svojim problemima sa opadanjem kose, a u decembru prošle godine je odlučila i da obrije glavu.

Kako je objavila na svom Instagramu, to je odlučila jer su joj mnogi postavljali razna pitanja, pa čak se i interesovali da li je imala neku operaciju na mozgu. "Pogledajte, sad se pojavila i ova linija", rekla je Džejda. "Sad bi mi bilo teško da sve ovo sakrijem."

Na ovakav postupak ju je ohrabrila i ćerka Vilou, rekavši joj da je vreme da se prepusti. Sve je počelo još 2018. godine, kad je tokom programa "Razgovor za crvenim stolom" priznala da joj kosa opada u pramenovima. "Bilo je strašno kad je počelo. Bila sam pod tušem i shvatila da su mi ruke pune kose", ispričala je Džejda. "O bože, da li ću da oćelavim, pitala sam se. Bio je to jedan od onih trenutaka kad sam se doslovce tresla od straha", opisala je.

Alopecija je autoimuna bolest zbog koje telo napada sopstvene folikule, tako da dlake opadaju sa celog tela. Kada se pojave male ćelave fleke, obično lekari prepisuju kreme za stimulaciju rasta nove kose. Kod srednje teških slučajeva, daju se i injekcije steroida, kao i tablete koje su usmerene na suzbijanje upalnih procesa u telu i negativnog dejstva imunog sistema.

Ima pokazatelja da emocionalni stres ili druge bolesti mogu da budu okidači za alopeciju, ali zasad ova veza nije jasno dokazana. Kod osoba koje već pate od psorijaze, oboljenja štitne žlezde i vitiliga, verovatnoća da će oboleti od alopecije je veća.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna