O početku ljubavne priče Lepe Brene i Bobe Živojinovića priča se i dan-danas, jer je ovaj par bio pravi primer sloge od samog početka. Prvi susret se odigrao posle premijere filma "Hajde da se volimo", a Brena mu je prišla i zagrlila ga, uz pitanje: "Gde si ti svih ovih godina?" "Evo me, tu sam", odgovorio joj je on i tako je počela romansa koju su, po dogovoru, mesecima krili od javnosti.

Nije to bilo lako izvesti, jer je Brena bila najveća muzička zvezda stare Jugoslavije, veoma poznata u celom regionu, a Boba uspešan i popularan teniser. Voleli su se krišom, dolazili na mesta susreta odvojeno i odlazili da ih niko ne vidi, vodili profesionalan život kao da se ništa ne dešava. Presudni susret se odigrao u Čikagu gde je Brena nastupala za Novu godinu, a Boba došao nenajavljeno.

"Bila sam u svojoj garderobi kad su me kolege pozvale da im se pridružim na bini", priča Brena u dokumentarnoj seriji "Godine Slatkog greha". "Delio se veliki bakšiš, a ja to nikad nisam volela - da mi daju novac dok pevam. Ipak, pristala sam radi kolega, pa su me ubrzo okitili, novčanice su mi zavlačili pod kaiš.

Dok sam pevala, u jednom trenutku sam ugledala Bobu na vratima. Brzo sam skinula sav taj novac sa sebe, a onda ugledala da je on sa dve `ribe`. Bila sam potpuno zatečena, nisam znala šta da mislim", opisuje Brena situaciju. 

Čim se povukla u garderobu, teniser je došao i sve objasnio. "Kako bih mogao sam da dođem a da to niko ne primeti", rekao joj je Boba posle poljupca. "Ali sad ili ideš sa mnom ili prekidamo", postavio joj je ultimatum. Pevačica je donela odluku bez razmišljanja. "Idem s tobom", rekla je. Od tog trenutka, bilo je jasno da će veza postati javna.

brena boba sinovi
ATA / Antonio Ahel 

Njihovo putovanje do Australije, gde je Boba išao radi turnira je već legendarno. Mladi Srbin je iznajmio čitav avion, pa su uživali sami među oblacima. "Nije važno koliko je to koštalo", jedini je džentlmenski komentar Živojinovića. Na tom turniru je nizao uspehe, uživajući u pogledu na Brenu u publici. A onda je stigao poziv koji će promeniti sve. Brenin menadžer Raka Đokić je zatražio da se Brena vrati.

"Tražila sam da mi se obaveze prorede, da više nemamo po dva koncerta dnevno, kako bih mogla se viđam sa Bobom. Sve je prihvaćeno, samo je Raka molio da se vratim i otpevam dve pesme na unapred dogovorenom koncertu u Prištini", priča pevačica. 

"Tada sam shvatio koliki je ona profesionalac", seća se Boba. "Nije bilo važno da li su to dve pesme, mogle su da budu i samo dve strofe... U svakom slučaju, trebalo je da otputuje." Brena je, zbog datog obećanja, smogla snage da spakuje svoj kofer i napusti Bobu i Australiju. Danas kaže da je baš taj njen odlazak zapalio jednu ogromnu iskru, da se tada razvila velika ljubav koja će potrajati decenijama. Prvi sledeći meč, Slobodan Živojinović je izgubio i vratio se nazad u Beograd. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna