"Mi smo žene genijalna bića. Treba sebe više voleti, ceniti i poštovati jer što više upoznajem sebe to više upoznajem i žene oko sebe." Ovim rečima počinje jednu od svojih objava na Instagramu Danijela, udovica Dina Dvornika, pevača kojeg je nekada obožavala cela Jugoslavija. Ona je odlučila da napusti grad u kojem je proživela pola svog života, jer posle smrti muža i odlaska ćerke Ele Dvornik, nije više bilo ničeg što bi je vezivalo za Zagreb. Reklo bi se i da joj novi brak nije ni na kraj pameti.

Preselila se na ostrvo Brač, u nekadašnju vikendicu u kojoj je ranije provodila leta sa porodicom i uredila kuću po svom ukusu. "Je li znate da su mnoge žene u mojim godinama udovice ili jednostavno žive same?", piše Danijela na svom Instagramu. "Upoznala sam ih podosta i redom su to posebne žene, snažne, sposobne i pune života. Svaka od njih ima svoju životnu priču. To je tema koja me u zadnje vreme vrlo zaokuplja, jer ni jednoj nije do ponovne udaje ili udaje uopšte.

To ne znači da ne vole muškarce, naprotiv. Jednostavno "namorale su se" i sad više to ne žele. Malo je muškaraca koji mogu izaći na kraj sa takvim "ostvarenim "ženama, biti im oslonac u životu a da jednostavno ne u padnu u zamku troseda i daljinskog upravljača sa pogledom "šta jedemo danas?"

Mislim nema ništa loše ni u trosedu sa daljinskim, zajednički zavaljeni ponekad ali kad to postane svakodnevna pojava, život izgubi smisao. Osim toga, primetila sam da žene u mojim godinama daleko više cene vreme i život koji nam preostaje. Te žene imaju toliko toga za dati i pružiti da su taj "trosed', metaforički rečeno, naprosto prerasle."

Koliko vas pronalazi sebe u ovoj Danijelinoj priči?

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna