- Ne bih da ova naša priča deluje patetično, zbog toga nema razloga da akcenat bude na tome. Borim se sa svojim problemima kao i druge žene – kaže na početku razgovora Snežana Đurišić (55), dama koja je 23. februara 2015. godine na bini Velike dvorane Sava centra obeležila 40 godina rada.

Uz neke od himni naše izvorne muzike koje publika s njom rado peva, poput "Kuće male, krečene u belo" i "Odakle si sele", u njenom repertoaru su i numere koje peva drhtavim glasom: "Lepi moj" i "Niko me nije voleo kao", a koje su posvećene njenom pokojnom suprugu, harmonikašu Slobodanu Gvozdenoviću. Povodom ovog koncerta, proslavljena pevačica dala je i intervju za Story, a mi prenosimo jedan isečak.

Story: Mogu li nas tuga i samoća nečemu naučiti, tačnije da li je izvodljivo da ta osećanja okrenemo u našu korist tako što ćemo slično iskustvo upotrebiti da budemo hrabriji?

- Odnedavno sam, nažalost, spoznala i te emocije. Čovek nema neki izbor, osim da se suoči sa svim onim što ga snalazi i bori da iz toga izađe na najbolji mogući način. Nisam osoba koja se predaje, naprotiv, borac sam, ali izuzetno je teško. Tuga može čoveka da oplemeni, a na samoću se s vremenom navikne. Nemoć je moj problem. Sve sam u hodu obavljala, a onda mi je dato da baš ne bude tako. Koliko brzo prihvatite nemoć, toliko pre prestajete da tugujete. Za sada nisam baš neki đak, ali borim se.

Story: Imate li običaj da posetite psihologa ili porazgovarate s nekim učiteljem života?

- Mnogo čitam i naravno da posetim psihologa i kako vi kažete učitelja života, a ja bih rekla duhovnika. Živimo u vremenu koje nas zatrpava baš teškim problemima različite prirode. Da bi čovek mogao da se bori, mora da sačuva mentalno zdravlje, a za to su potrebne te navedene profesije.

Story: Osoba ste koja kaže da joj je u životu uvek bilo lepo. Svedoci smo da takva sudbina nije česta, pa se nameće pitanje kako ste to uspeli?

- Bog vam da šansu, vi je iskoristite i eto odgovora. Imala sam sreću da provedem 36 godina sa osobom koju volim i koja mene voli. Sve što se u tom periodu dogodilo bilo je rezultat ljubavi, razumevanja i poštovanja.

Tekst: Stefan Tošović

Čitav intervju možete pročitati OVDE.