Takmičenje "Pesma za Evroviziju"je i ovog puta pratilo veliko interesovanje javnosti, a pod lupom je - kao i obično - sistem glasanja i rad žirija.

Imena članova su bila tajna do samog glasanja, kako se na njih ne bi vršio nikakav pritisak, objasnila je nekoliko dana pred takmičenje urednica zabavnog programa RTS Olivera Kovačević. U žiriju je bila i Neda Ukraden, koja jedina nije dala nijedan bod Ani Đurić Konstrakti. Međutim, jutros je izjavila kako je upravo naša pobednička pesma "In Corpore Sano" jedan od favorita na takmičenju u Italiji.

"Odlučila sam da bodovima nagradim druge pesme i devojke koje su se jednako trudile", objasnila je Neda u emisiji Jutro na TV Prva. "Videla sam da će Konstrakta pobediti po reakcijama članova žirija i bez mojih glasova."

Na pitanje voditelja nije li rad žirija bio tajan, odgovorila je Olivera Kovačević, rekavši da su članovi sedeli zajedno i slobodno naglas komentarisali nastupe, ali je njihovo glasanje bilo tajno. "Glasali su pismeno i svoje glasove predavali notaru", naglasila je. Prema njenim rečima, nikada u istoriji takmičenja za pesmu Evrovizije u Srbiji nije došlo do ovakve podudarnosti broja glasova publike i mišljenja žirija o pobedničkoj pesmi. Da podsetimo, Konstrakta je osvojila 145.000 glasova.

Prva Konstraktina izjava nakon pobede Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna