Interesovanje za izbor srpskog predstavnika za pesmu Evrovizije je ove godine veće nego ikad. Bar tako kaže Olivera Kovačević, urednica Zabavnog programa RTS, koja je podelila sa publikom glavne informacije u vezi sa ovogodišnjim žiriranjem za Eurosong.

Prema njenim rečima, imena članova žirija se kriju, da ih ne bi neko uznemiravao pre samog takmičenja. Isključena je svaka mogućnost "nameštanja", jer će biti poznati tek pred samo glasanje, a njihove glasove će beležiti notar. "Mi organizujemo ovaj festival upravo da bi nama bilo lakše da izaberemo predstavnika za Eurosong", objasnila je Olivera u emisiji "Beogradska hronika" na RTS. "Utoliko manje ima smisla bilo kakva priča o nameštanju rezultata."

Nije bilo lako, kako kaže, ni odabrati žiri, jer ukupno ima 36 pesama a mnogi ljudi iz sveta muzike su s njima povezani, bilo kao autori, bilo kao njihovi bliski saradnici.

"Jelena Tomašević je ove godine odbila da učestvuje u žiriju", ispričala je Olivera. "Objasnila je da su u takmičenju njene tri drugarice i da ne bi mogla da bude objektivna." Sličan je i primer Momčila Bajagića Bajage, koji na festivalu ima dve pesme - svi koji blisko sarađuju s njim bi, možda, imali problem da budu objektivni.

Sve pesme koje su ušle  u uži izbor su objavljene na Jutjubu još 8. februara tako da ih publika može čuti, a preliminarno takmičenje se odvija dve večeri - 3. i 4. marta. Veliko finale je u subotu, 5. marta. Voditeljski tim čine Dragana Kosjerina, Kristina Radenković, Jovan Radomir i Stefan Popović.

Izvor: Lepa&Srećna