Životna priča Mire Banjac ispunjena je ogromnim profesionalnim uspesima, ali i trenucima velike tuge i velikim iskušenjima.

Detinjstvo je provela u užasu svetskog rata i kaže da, zato, nikad i nije bila dete. Otac joj je bio Amerikanac koji se sticajem okolnosti našao na drugom kontinentu, a onda ga - mladog i bez znanja srpskog jezika - oženiše lepom devojkom s kojom je živeo u braku četiri godine. U trenutku kad je počeo rat, Mirina majka se zatekla u Beogradu gde je otišla radi posla, a ona je ostala u Erdeviku sa babom i tetkom po ocu.

"Te dve žene su se strahovito svađale, a ja sam živela u tome i u čežnji za majkom. Zbog njih dve, bake i tetke, nikada nisam naučila engleski", ispričala je Mira Banjac za Blic. Sličnu dužinu je imao i Mirin brak - ona se udala za svoju veliku ljubav, Andreju Jovanovića odmah po diplomiranju na glumačkoj akademiji, ali se razvela kad je sin Branislav imao pet godina.

Međutim, sa bivšim mužem je ostala u dobrim odnosima, a imala je i podršku majke, pa je uspela da odneguje dete i ostvari ogromnu glumačku karijeru. Uprkos tome, život je nije mazio, zapala je u velike dugove i bila na ivici samoubistva

"Jednog dana sam otišla u hotel "Metropol", naručila kafu, sela da napišem pismo i htela da se bacim dole", ispričala je glumica. Onda je dobila ponudu za milionski ugovor, za glavnu ulogu u TV seriji "Marija". Glumila je logorašicu, a za potrebe snimanja bila je ošišana do glave. "Potpišem ugovor i vratim sve dugove", kaže Mira o ovoj ponudi. To joj je, kako kaže, bio njem mrak, ali i pročišćenje. "Pola dinara više u životu nisam pozajmila! Da umirem ne bih", rekla je Mira Banjac u jednom intervjuu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna