Vedrana Rudan je šokirala javnost novim tekstom na svom blogu, u kojem piše da ima ogromnih problema sa vidom nakon infekcije korona virusom. Naime, novinarka i kolumnistkinja je, kako navodi, poluslepa.

"Mene je korona tresnula u oči. Bila sam dva puta u bolnici, odlični lekari “ništa ne vide”, ne vidim ni ja. U daljini mi je sve jasno. I brda i doline. Ali… Imam problem sa gledanjem u mobilni, teve ekran, kompjuter, knjigu. Ne mogu čitati, gledati Netflix, surfati… Ja sam jedina osoba u Hrvatskoj koja pojma nema kako izgleda Hanina venčanica, uhapšeni ministar i šta pada i da li nešto uopše pada na Ukrajinu", piše ona na svom sajtu.

Prema njenim rečima, riječki oftalmolog profesor Kovačević je rekao da lekari za ovo stanje nemaju objašnjenje. Kad će joj se vid vratiti i da li će se to uopšte dogoditi, niko ne zna, a Vedrana misli da ona nije jedini takav slučaj u Rijeci. Ne podnosi svetlo, po ceo dan nosi naočare za sunce, ali se polako privikava na ovo stanje. 

"Preporučeno mi je da čim više šetam i gledam u daljinu, što se tako bitno tamo događa niko mi ne govori", piše Vedrana, koju njen poznati osećaj za humor ne napušta. "Na jednom od mojih slepačkih izleta upoznala sam psa Ora. Uživala sam u njegovom društvu i sve mi je “jasnije”, iako kroz dim, maglu i plutajuće oblake koji nikako da stanu, da bih trebala mobilni zameniti psom."

Tekst je, u njeno ime, objavio njen suprug a ona je dodala i sledeće upozorenje: "Antivaksere molim da mi ne pišu kako mi se ovo dogodilo jer sam se vakcinisala. Vakseri neka mi šalju pisma utehe i dobre želje. Sve ću pročitati kad se “prosvetlim”." Na kraju zaključuje: "Tek kad si slep naslućuješ kako je svet lep."

Kako smo već pisali, sve su češće žalbe pacijenata obolelih od korone na tegobe sa očima. Nekima se javlja jako crvenilo, mnogi slabije vide, a skoro svi oni kažu da im stalno suze oči, bukvalno kao da plaču. Ukoliko su im drugi simptomi kovida slabiji, većina veruje da je dobila neku jaku alergiju ili konjuktivitis.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna