Da li se glumci u filmovima zaista ljube ili samo glume? Da li su im usta otvorena ili zatvorena? Ponekad to i sami možemo da vidimo, ali nikad ne možemo znati šta se sve odvijalo dok je snimana scena poljupca.

Izuzetak je, naravno, kad progovore sami glumci, a o nekim scenama u srpskom filmu priča se i godinama pošto su snimljene. Takva je, na primer, scena iz filma "Hajde da se volimo" u kojoj se ljube Dragan Bjelogrlić i Lepa Brena. O tome je "progovorio" upravo popularni Bjela, koji kaže da je predložio da se poljubac uradi "realistično" pošto Brena nije imala glumačkog iskustva.

Inače, dogovaranje pre snimanja je redovan glumački običaj, pa neki akteri zajednički odluče da se "realistično" ljube, drugi drže zatvorena usta pri poljupcu, a treći tako odglume da im se čak ni usne ne dotaknu.

"Ja sam Breni rekao da sve radim realistično i da nema foliranja i da taj poljubac moramo da uradimo onako kako se to radi", ispričao je svojevremeno Bjelogrlić. "Sećam se da je reditelj Stanko Crnobrnja vikao: 'Stop, stop, Breno lakše malo'. Ozbiljno je shvatila tu ulogu jer je ozbiljan profesionalac i sve je radila 100 odsto, ali u film je ušla ona blaža verzija poljupca, koja nije bila prava", otkrio je Bjela.

Epitet velikog "majstora" poljupca Bjeli je donela i priča u vezi sa snimanjem serije "Bolji život". Zvezda serije Snežana Savić otkrila je jednom prilikom da se na setu poljubac "oteo kontroli". I tu je, naravno, prvo "pao" dogovor pre samog snimanja, ali je - kako glumica kaže - na kraju bilo suprotno od onog što je dogovoreno.

Na pitanje novinara, koji njen kolega se najbolje ljubi, Snežana je spomenula upravo Bjelogrlića. Doduše,
ogradila se da "sve zavisi od toga dokle se ide i da li je pravi poljubac".

"Sa Bjelom sam se pravo ljubila. Nije bio dogovor, otme se kontroli i on je takav čovek voli da glumi iskreno, valjda… Ne znam, ispričala je glumica.

Izvor: Lepa&Srećna