Britanski princ Hari imao je privilegiju da odrasta u bogatsvu koje je nezamislivo običnim smrtnicima. U životu nije "podigao ništa teže od kašike" ali je svejedno rešio da napusti okrilje najmoćnije porodice sveta. Sa suprugom Megan Markl i njihovom decom živi u Americi i anagažovan je na različitim projektima.

Nedavno je učestvovao u projektu namijenjenom mentalnom zdravlju "BetterUp" i fabrikama poručio da bi trebalo 'da zaposlenima daju više vremena da se usredsrede na sebe". Zbog toga se našao na meti žestokih kritika, a u ubrzo je postavljen i hešteg #BETTERshutUPharry (Hari, bolje ćuti). Vojvoda se na virtuleno održanom panelu pojavio sa suprugom, a ono što je tamo govorio, nikako se nije svidelo javnosti.

"Iz perspektive poslodavca, ne možete očekivati da će vaši ljudi raditi na sebi kada im ne dajete vremena za to", rekao je princ Hari i objansio kako je on sam pretrpeo burnout sindrom (sindrom sagorevanja),a potom je objasnio koliko je važno imati vreme za sebe.  Ipak, njegovi saveti nisu dočekani onako kako se nadao, a korisnici društvenih mreža dobili su dovoljno materijala koji ih je inspirisao da "opletu" po britanskom vojvodi.

"O čemu on to priča? Nikada u životu nije imao težak radni dan", napisao je jedan korisnik Tviteraa, a drugi se nadovezao kako je Hari uvek u prvom planu: "On, on i samo on";  "Oprosti, ali više te ne doživljavam ozbiljno",  " Da li je ovo neka šala?... Pa on ni ne zna što znači reč - posao!', samo su neki od komentara na Harijev govor u kom je objasnio da svi moraju krenuti os sebe.

"Kao tim možete podržati i ohrabriti jedni druge, ali sve počinje od kuće. Kao što sam rekao, svi imamo stresne dane, ali potrebno je samo 15 minuta slobodnog vremena... Ja često odvojim pola sata ili 45 minuta ujutro kada je jedno dete u vrtiću, a drugo spava', rekao je i dodao da on kao 'otac, suprug i neko ko započinje karijeru' zna da je neophodno svakog dana meditirati.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna