Manekenke su često pod pritiskom očekivanja da očuvaju vitku liniju, ali ono što je prošla Erin Hederton prevazilazi uobičajene dijete.

Kao Viktorijin "anđeo", ona je nastupala na revijama popularnog brenda ženskog veša u periodu od 2010. do 2013. godine. "Kad sam napunila 25 godina, jednostavno, stvari su počele da se menjaju i malo sam se ugojila. Sad kad se toga setim, smatram da je to bila čista biologija. Ali osećala sam pritisak da treba da izgledam kao nekad i počela sam da odlazim kod nutricioniste. On mi je prepisao pilule za smanjenje apetita", otkrila je Erin u podkastu "Pali anđeli".

Međutim, smatrala je da to nije dovoljno. "Renovirala sam stan u to vreme, nisam smela da izgubim posao", priznaje manekenka. "Počela sam da sebi dajem injekcije humanog horionskog gonadotropina", ispričala je. Ovo je hormon koji se razvija tokom trudnoće, a prepisuje se isključivo na lekarski recept.

Postao je popularan u Americi kao proizvod za "resetovanje metabolizma", pri čemu se koristio uz jaku restrikciju ishrane na 500 do 800 kalorija dnevno. Američka agencija za lekove i hranu potvrdila je da ovaj hormon nema nikakvog uticaja na mršavljenje, već je slabljenje bilo izazvano isključivo radikalnim smanjenjem unosa hrane. 

Danas Erin kaže da ne bi nikad želela da se neko oseća loše zbog toga kako izgleda. U 32. godini, ona upozorava da njeno iskustvo svima treba da bude pouka kako treba da se ponašaju prema sebi. Kao odgovor na priču Erin Hederton, Viktorija Sikrit podseća da je program "Viktorijini anđeli" prekinut i da je sada fokus kompanije na svim ženama.

Erin Hederton
Profimedia 

Izvor: Lepa&Srećna