Pred godišnjicu smrti Šabana Šaulića konačno je došla i presuda osobi koja je skrivila saobraćajnu nesreću u kojoj je, uz pevača, tragično izgubio život i muzičar Mirsad Kerić, a pevačev kum Slobodan Boban Stojadinović bio teško povređen. 

Alsin Levent, koji je automobilom udario u Šabanovo vozilo, osuđen je na tri godine i tri meseca zatvora, zato što je izazvao "ubistvo iz nehata".

"Ne znam kako može biti nehat što je neko vozio pod dejstvom alkohola i droge, uz to i bez vozačke dozvole", ispričala je Gordana Šaulić u emisiji Jutro, na TV Prva. "Nehat bi bio, pretpostavljam, da je došlo do nekih prepreka na putu, tehničkih problema, a on je vozio - kako su veštaci utvrdili, brzinom između 160 i 190 kilometra na čas,  na pravcu gde je dozvoljeno voziti maksimalno 80 kilometara na čas", objasnila je Gordana. Da podsetimo, nesreća se dogodila na autoputu u pravcu Dortmunda.

Suđenje je trajalo tri godine, a izricanju presude prisustvovovala je cela Šabanova porodica. Bio je to vrlo potresan trenutak, o kojem je Gordana ispričala sledeće:

"Optuženi je ušao sa kapuljačom na glavi i maskom na licu i još nosio knjigu ispred sebe. Na zahtev našeg advokata morao je da to skine", priča Goca. "Trudila sam se da ga ne gledam, nisam htela da mu zapamtim lik", opisala je vidno potresena. 

Ona je uverena da bi presuda bila potpuno drugačija da Levant nije Turčin sa nemačkim državljanstvom. "Bila je to presuda nemačkom državljaninu, koji je skrivio smrt stranaca. Da je bilo obrnuto, i presuda bi bila drugačija", kaže ona. Najavila je i žalbu protiv presude, ali porodica više neće ići na ročišta. "Tražićemo reviziju suđenja, mada ne znam šta ćemo moći da očekujemo. Na nama je da pokušamo da se izborimo za vladavinu prava", kazala je. 

"Njega više nema, nedostaje mi svakog dana, pogotovo kada nam se dešavaju lepe stvari kao kad se oženio unuk i dobio dete", rekla je. "Uvek je s nama, uvek neko kaže - šta bi sad rekao tata.

Ja više nikad neću biti cela osoba. Uvek ću biti pola osobe, jer druga polovina je tamo u Aleji gde odlazim da mu ispričam šta ima novo. Nekad bude malo lakše... Otišao je prerano, jer je imao mnogo i planova i želja. Trebalo je da dođe vreme koje treba da bude samo naše."

Instagram / gordana_saulic Udovica Šabana Šaulića je bila njegova "desna ruka" u svemu!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna