Iznenadna smrt Šabana Šaulića, koja se desila pre tačno dve godine, ostavila je u šoku i neverici čitavu javnost. Vest da je kralj narodne muzike poginuo nakon što je automobil, u kom se nalazio na mestu suvozača, udario drugi auto odjeknula je tada kao bomba. Mnogi nisu mogli da poveruju u istinitost navoda, a svoju porodicu je ostavio slomljenu...

Njegova zaovština biće zauvek sačuvana u vidu njegovih hitova koji se i dan danas pevaju sa velikom setom. Ipak najlepše pesme su mu one koje je posvetio svojoj najvećoj ljubavi – suprugi Gordani.

Njih dvoje su se upoznali sedamdesetih godina i to na Šabanovu inicijativu preko zajedničkog prijatelja Žike.

"Bila je jedna od najlepših Beograđanki i rekao sam Žiki da nikada nisam video lepšu ženu. Bila je mlada i lepa kao anđeo, imala je tada samo 16 i po godina, bila je buckasta i plavokosa, moj tip. Odmah sam se uskukao i počeo da molim Žiku da me upozna sa njom", govorio je Šaban koji je zatim izašao sa Gocom, gde su bili i njihovi prijatelji.

"Nisam bio od akcije. Moja reč je bila kao dukat, kad nešto progovorim, svi su u čudu. Bio sa stidljiv, nisam mogao da pričam sa njom", prisećao se ovako pevač tog susreta na Adi.

"Bio sam pun sebe kad smo se našli s njih dve. Računao sam, ja sam Šaban Šaulić, ona mene zna, imam dve, tri ploče. Kad ono Goca me pogledala onako, s visine, odmerila me i rekla: „Ja slušam samo zabavnu muziku. Nikada nisam čula za tebe.“ Meni je došlo da skočim u jezero od sramote! Žika joj je potom objašnjavao da sam ja hit, prava zvezda. Bio sam u mukama i sećam se da sam šapnuo Žiki: „Učini nešto“, podelio je jednom Šaulić.

Iako je bio posramljen i iznenađen Gocinim ponašanjem, ljubav na prvi pogled učinila je čuda i dala mu snage da se izbori za pažnju svoje supruge:

"Pozvao sam je na moj nastup u Kraljevu i Gordana je tada videla da me ljudi vole, da imam neko ime, da kada pevam, da je to erupcija oduševljenja. Malo-pomalo, dogodila se ljubav. Mada, verujem da se njoj to upravo i svidelo to što nisam bio napadan i pun sebe, bio sam običan čovek", ispričao je u emisiji "Iz profila“.

Posle samo četiri meseca zabavljanja sa sedam godina mlađom Gocom, Šaban je zaprosio pitanjem: „Je l‘ bi ti ostala sa mnom?. Usledio je Gocino "Da", a potom rođenje troje dece: Sanele, Ilde i Mihajla. Ali velika ljubav imala je uzbudljiv razvoj.

"Ja sam mnogo voleo kafanu. Po tri dana sam znao da sa društvom budem tamo bez prestanka. Gordana je to trpela. Ali je jednog dana odlučila da se razvede. Došao sam kući pijan i ona mi je dala papir za razvod. Iz besa sam ga potpisao, a zapravo nisam ni znao u tom trenutku šta sam zaista uradio", odgovarao je Šaban na pitanje zbog čega se razveo od supruge bez koje nije mogao dugo.

Ubrzo je uvideo šta je uradio, pa je zaprosio i po drugi put. Ponovo su se venčali i ovog puta ostali zajedno do samog Šabanovog kraja...

Njihova ljubav odolevala je svim preprekama koje su im se nalazile na putu. Gordana je bila Šabanova podrška u pravljenju karijere, vodila mu je finansije, bila „glas razuma“, ali i posvećena majka koja je očuvala porodicu.

Svestan podrške, odricanja, trpljenja i ljubavi koju je Gordana pružala, Šaban je uvek isticao koliko ceni svoju suprugu.

"Mislim da je čovek bez porodice, dece, unuka, nesrećan čovek. A ja sve to imam i to je velika sreća. Još samo da dočekam da oženim sina jer mi je jedina neostvarena želja da zapevam na njegovoj svadbi i igram se s njegovom decom. Ništa bolje i više ne bih poželeo, i baš ništa od toga kako se odvijao moj život i moja karijera ne bih menjao jer sam ostvaren i srećan čovek. Nisam neko ko boluje od kula i gradova. Supruga, deca i unuci su mi sve. Sve je onako kako je Bog rekao, i ja sam zadovoljan i zahvalan", izjavio je u jednom od poslednjih intervjua.

Njoj je posvetio album "Kafanska noć", kao i mnoge numere poput pesme "Gordana". Ali i ove:

"To je jedna istinita pričica gde sam ja stvarno došao sa ekipom dosta pijanih drugara, doveo ih kući i bio napadnut od strane supruge. "Šta je ovo, aman?", a mi upadamo kao indijanci pijani. I ja sam, ne znam odakle, valjda to je život i jednostavno se to tako desi krenuo sam da joj pevam: "Ne plači, dušo, ja ću ti doći, ja ću ti doći po ponoći". Ne do ponoći, nego po ponoći. Tako je otpevano, tako i snimljeno i takav je hit i bio. To je bilo svakako namenjeno njoj, pa je kasnije i ona bila srećna i zadovoljna jer je mnogo čak i grupa snimilo tu istu pesmu. Eto, a bila je ljuta što sam došao s drugarima jer kafana je bila zatvorena pa nismo imali gde. A ostala je pesma za sva vremena" , rekao je kralj narodne muzike u emisiji "Balkanskom ulicom".

Izvor: Lepa&Srećna