Glumici Selmi Bler se život promenio iz korena kada je 2018. godine saznala da boluje od multiple skleroze. Iako je bila uplašena, osetila je i olakšanje jer je najzad shvatila da treba da bude bolja prema sebi. 

"Plakala sam od olakšanja. Naučila sam da budem bolja prema sebi i više se ne osećam krivom što polako idem kroz život", rekla je glumica kojoj je najveći problem bio tada kako da saopšti sinu da je neizlečivo bolesna.

"Rekli su mi da pravim planove za svoju smrt. Prenela sam to svom sinu koji je rekao da želi da me kremiraju. Dobila sam više hemoterapije nego pacijenti koji imaju tumor, a matične ćelije su pomogle da mogu da živim s tolikom količinom hemoterapije - rekla je Selma koja je snagu za borbu pronalazila upravo u nasledniku, ali nije skrivala koliko je njena bolest mučna.

"Ovo je istina o ovoj neurodegenerativnoj bolesti. Neprijatno je. Ovo je stadijum kada se javlja nekontrolisana anksioznost. Izaći napolje, družiti se s ljudima, košta me mnogo. Mozak mi je u plamenu. Smrzavam se. Osećamo se usamljenima čak i kada imamo svu ljubav i podršku koju nam bog šalje i omogućava. Ljudi mi pišu s pitanjem kako mi uspeva. Dajem sve od sebe. Ali, gušim se od bola kada pomislim šta sam izgubila i šta se usuđujem da želim i čemu da se nadam. A sada je izazov i hodati. Ali, iskren osmeh je osnova svega. To je u redu. Život je jedna velika avantura sa mnogobrojinim oštrim krhotinama koje vas bude. Ne mogu noću da spavam, ali zato preko dana jedva uspevam da ostanem budna. Odrasla sam žena koja grli plišanog medveda, a koji pripadao jednoj mojoj sestri po bolesti, hvala joj za njega. Činimo ono što možemo. Nedeljni raspored mi je prepun majčinskih obaveza, posla i drugih stvari kojima se radujem. Ali, kao i mnogi od vas, molim se. Upijam ljubav gde god mogu. Nije lako, ali i to je ok. Šaljem vam svima ljubav", poručila je svojevremeno.

Glumica često ističe kako ima sreće jer je porodica i prijatelji bodre da istraje što joj je promenilo način na koji pristupa svakom novom danu.

Profimedia Selma Bler u šetnji s psom

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna