Zvezda filmova "Lepota poroka", "Iskušavanje đavola", "Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo" plenila je glumačkom snagom i nesvakidašnjom harizmom. Kada je davne 1979. godine davala intervju, pucala je od ponosa, akademiju je završila na vreme, dobila je angažman u Ateljeu 212, srela je čoveka svog života (poznatog reditelja Živka Nikolića prim. aut), kome je podarila sina Luku i očekivala je drugog sina.

Govorila kakva je sve iskušenja prošla i koliko je jaka, ne sluteći koliko će život prema njoj biti surov

"U vreme bombardovanja Živko je iščileo. Osetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: 'Meni su svi bedemi srušeni'. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica... Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti. Penzija - sedam hiljada dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u samousluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit, volela je Živkove filmove. Još je bio živ. Sećam se da sam jednom dobila neki novac, i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim deo duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po celom kvartu da me ona ne bi videla. Ispričam Živku, a on mi kaže: Odigraj to na sceni. I to je život", ispričala je Vesna jednom prilikom za "Novosti".

Nakon što je sa suprugom i sinovima sreću okušala u Holivudu, vratila se u Crnu Goru, gde je on i preminuo 2001. godine. Nakon Živkove smrti glumica se vratila u Beograd sa sinovima zbog njihovog školovanja. Vest da je Vesna danas korisnica narodne kuhinje potresla je mnoge, a brojne kolege ponudile su joj pomoć. Da njen sin Petar, takođe, nema lak život svedoči jedna njegova objava na društvenim mrežama.

"Bavljenje muzikom zatupljuje čoveka. Fali mi ona britka misao koju sam imao dok sam pisao knjigu. Fali mi i ono sveprožimajuće jedinstvo koje sam osećao dok sam slikao na platnu. Još se nisam bavio vajarstvom i arhitekturom, a mogao bih. Kratak je ovaj život, a ja bih voleo da iskusim sve oblike humanog stvaralaštva. Ja sam genij koji ne samo da nikome u okolini nije potreban, već i smeta i izaziva neprijatnost zbog suviška darova koje nosi u sebi. Činjenično stanje. Moja kultura je upravo srazmerno suprotna sa nekulturom BG pašaluka. Ah, kako me to čini duboko nesrećnim i rekao bih protraćenim. Sagradio bih dvorac sa četrnaest kula i snimio film do polovine jula. Ljudi me ne cene i ja danas nemam ni hleba da jedem. Idem na kej da sviram sa verovatno najboljim gitaristom u gradu koji je uredno registrovani socijalni slučaj i da sakupimo što novaca u šešir. Za mene je to zabavno iskustvo", napisao je Petar 2017. godine.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna