Predrag Gaga Antonijević je u srpskoj javnosti poznat kao autor kultnih filmova kao što su "Dara iz Jasenovca", "Zaspanka za vojnike" i "Mala", ali je još veći auditorijum osvojio TV serijama "Ubice moga oca" i "Državni službenik".

Rad na snimanjima ga je često odvajao od porodice pa je tako, tokom jednog od projekata, došla i tragična vest o smrti sestre, ispričao je za Kurir.

"Sestrina smrt je moja velika rana u životu, najveća. To se desilo dok sam snimao "Zaspanku za vojnike", iznenada je otišla... Ja sam sebe smatrao kandidatom pre nje, daleko pre nje... I sve me je to tako vuklo, u tom pravcu sam razmišljao... Ona niti je pušila, niti je pila, šetala je, živela zdrav život, a umrla je od aneurizme. A ja, koji sam potpuno obrnut slučaj, i dalje guram. I tako... eto, to je sudbina..."

Gaga je, inače, odrastao u Užicu, stasavao na Zlatiboru i po dolasku u Beograd prvo upisao arhitekturu.Od tad datira i njegovo poznanstvo sa Margitom Stefanović, legendarnom članicom grupe EKV. "Upoznali smo se 1977. Nismo se družili previše, jer sam ja slušao neku drugu vrstu muzike. Nije to bio moj film. Ja sam išao na Tomu Zdravkovića i narodnjake.

Dosta njih iz tog društva nije više u životu... Droga je tu zavladala. Mene to nikad nije privlačilo. U sredini u kojoj sam odrastao na to se gledalo s velikim prezirom. U Užicu toga nije bilo. Bila su samo dvojica narkomana. Za pravog čoveka je rakija. To je bila moja droga", ispričao je reditelj.

Izvor: Lepa&Srećna / Kurir