Svi poštovaoci dela Milenka Zablaćanskog pamte ovog poznatog glumca po brojnim serijama u TV serijama i pozorištu, a njegova porodica obnavlja uspomenu na njega na današnji dan - kad bi napunio 66 godina.

Glumac je tragično nastradao od posledica saobraćajne nesreće početkom 2008. godine, a supruga Snežana i sin Nikola pukom srećom nisu bili s njim u automobilu.

Naime, njih troje su, uoči nesreće, bili u vikendici u naselju Gajevi nedaleko od Zlatibora. Odmor su prekinuli zbog tužne vesti o smrti Snežanine tetke, a zbog loših vremenskih uslova glumac je ženu i dete poslao na put autobusom. Zablaćanski nije ni slutio da će ovo biti poslednji put da vidi porodicu, ali i da im je ujedno spasao život.

Na magistralnom putu sa Zlatibora ka Užicu, u njegov automobil je direktno udario "mercedes" koji je stizao iz suprotnog smera i proklizao na vlažnom kolovozu. Milenko je izgubio život nakon 17 dana teške borbe i kome u koju je upao.

Sin Ivan od njega nasledio talenat i danas uspešno "pliva" glumačkim vodama. 

ivan zablacanski
Instagram / ivan_ zablacanski 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna